На 08.12.2017г. около 12.35ч на ул. “Васил Левски” в гр. Троян, лек автомобил «Форд» е ударил 85-годишен пешеходец след което е напуснал мястото на произшествието. След проведени издирвателни мероприятия полицаи от РУ Троян са установили водачът на превозното средство – 24 годишен мъж от гр.Ловеч. Пострадалият пешеходец е с наранявания, без опасност за живота, прегледан е и е освободен за домашно лечение.  На водачът е съставен акт за нарушение на ЗДВП, а пробата му за алкохол е отрицателна.

На 09.12.2017год. около 19.20ч. на АМ “Хемус» местността «Варианта», лек автомобил  «Фиат»  управляван от 21- годишен мъж от гр.Габрово, при движение в посока КПП “Стрелките”  е загубил контрол над автомобила и се е ударил в бряг извън пътното платно, след което се преобръща на дясната страна. Водачът е транспортиран в тежко състояние в плевенска болница, а по случая е образувано досъдебно производство. 

На 08.12.2017г. около  21.10ч.  е получен сигнал за прекъснат подземен телефонен кабел по трасето гр.Угърчин-с.Драгана.  Мястото е посетено от полицейски екип, като са установени  3 земни изкопа, а в непосредствена  близост до тях е открит изоставен и затънал в калта автомобил с повишена проходимост, с неустановена собственост и поставени чужди рег.табели.  В превозното средство са открити две прави лопати, две ножовки и металотърсач, които са иззети по надлежния ред. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

В РУ Ловеч е образувано досъдебно производство след като на 09 декември 23-годишен, неправоспособен мъж от града е установен да управлява лек авомобил на ул. «Бяло море»19 след употреба на амфетамин и метамфетамин.  Мъжът е задържан за срок от 24 часа и работата по случая продължава.

В РУ Ловеч е образувано бързо производство срещу  33-годишен мъж от гр.Угърчин, който не притежава свидетелство за правоуправление на МПС, но на 10 декември около 06.00ч. е установен да управлява л.а. «Ауди» в гр.Ловеч след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 2,16 промила.  Мъжът е задържан за срок от 24 часа и работата по случая продължава.