policelch2003142От ОДМВР Ловеч съобщават, че на 11.04.2015г. около 21.30ч. на пътя гр.Тетевен-с.Рибарица, в района на местността “Просеченик”, Е.А.-44 годишен от гр.Тетевен при управление с несъобразена скорост на л.а.”Сеат” губи контрол над автомобила, навлиза в лентата за насрещно движение и блъска насрещно движещ се в посока с.Рибарица полицейски автомобил “Опел Астра”. Нанесени са материални щети по двете превозни средства.

В хода на проверката е установено, че Е.А. е без свидетелство за управление на МПС и шофира с 1,93 промила алкохол в издишания въздух. Пробата за алкохол на полицейския служител е отрицателна. Е.А. е задържан за срок от 24 часа и срещу него е образувано бързо производство.

 

На 12.04.2015г. в РУ-Тетевен е образувано досъдебно производство срещу С.С.-27 годишен от гр.Тетевен, който около 20.30 часа същия ден, на ул.«Христо Ботев» в града при управление на л.а. БМВ удря 72-годишна жена, която пресича на пешеходна пътека. Потърпевшата е починала малко по-късно в МБАЛ-Тетевен.

Пробата за алкохол на водачът е отрицателна.

 

В РУ-Луковит е образувано бързо производство срещу неправоспособния Я.Р.-20 годишен от с.Рупци, който е управлявал лек автомобил без СУМПС и в рамките на едногодишния срок след като е наказан за същото законово нарушение.

 

На 12.04.2015г. полицаи от РУ-Троян са извършили проверка на лек автомобил “Мазда”, управляван от 26 годишен мъж и пътник на същата възраст и двамата от гр.Троян .

Установено е, че пътникът държи в себе си хартиено пакетче с бяло прахообразно вещество и тегло 1гр., което при направен полеви тест реагира на наркотичното вещество метаамфетамин, а в автомобила е открито найлоново топче с 1 грам канабис. По случая е образувано досъдебно производство.

 

На 12.04.2015г. в 22.35ч. в РУ-Троян е получен сигнал, че пред кафене в гр.Априлци лежи мъж. Полицейски екип пристигнал на място е установил, че в следствие на възникнал скандал след употреба на алкохол В.С.-39 годишен от с.Калейца е нанесъл удари с нож на Ю.Х-35 годишен от гр.Троян.

Пострадалият е настанен за лечение в болницата в гр.Троян, а В.С., който първоначално се е укрил от органите на реда е открит и задържан.

По случая е образувано досъдебно производство.