Първото място в крайното класиране зае международният майстор IM Сашо Николов с шест точки и  отнесе купата на турнира за София

Шахматният елит се събра на 21.05.2017г. (неделя)  на XI  шахматен турнир в гр. Ловеч, който премина  при отлична организация и огромен интерес.  В състезанието се включиха 71 шахматисти от различни клубове от цялата страна, като в списъка фигурираха имената на 3 гросмайстори и 7 международни майстори.

Организатори на турнира бяха шахматен клуб ,,Ловеч“ и Община Ловеч, осигурила наградите за турнира и помогнала за провеждане на състезанието. Турнирът се проведе по Швейцарска система в седем кръга по правилата на ускорения шах. Борбата за първите места беше изключително оспорвана и интересна. В край сметка първото място в крайното класиране зае международният майстор IM Сашо Николов с шест точки и  отнесе купата на турнира за София.

На второ място със същия брой точки остана IM Павел Димитров, а на трето място се класира гросмайстор GM Крум Георгиев.

При жените първа стана ФИДЕ -майстор Цвета Галунова с 5 точки. В категория местен състезател първите две места спечелиха м.с.Венцислав Нинов и к.м.с.Ахмед Бозов. Носители на други специални награди станаха и други ловешки шахматисти – к.м.с.Веско Вълов и Светослав Стойков.

От името на кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова участниците бяха поздравени от Димитър Димитров, директор на дирекция “Образование, здравеопазване, култура и туризъм“. Той връчи купата и наградите на победителите.

1 коментар

  1. Добре би било обществеността да има информация за предстоящите събития в града.

Comments are closed.