handbal2503132Габриела Петрова

Женският отбор на Хандбален клуб „Ловеч-98”, завърши сезона на Б- РХГ като записа само 1 загуба  и заслужено грабна купата. Възпитаничките на Наско Табаков показаха класата на Ловешкият хандбал и в последните си две срещи, в които надигра отбора на Угърчин с 14-4 и напиращият за влизане в елита ХК”Павликени” с 12-8.

Отбора грабна и 3 индивидуални награди. Едната е за наблюдаваната от националният селекционер 16 годишната  Вяра Илиева, която направи отличен сезон и се утвърди като титуляр в женският отбор. Тя получи приза за Най-добро дясно крило.

Връстничките и Нели Стефанова, Ирен Маринова и Кристина Карапетян също се представиха на ниво. Другите индивидуални награди грабнаха бившите националки Десислава Денкова – най-добър ляв гард, а Габриела Петрова стана най-добър вратар на първенството.

Незнайно защо, индивидуална награда не получи най-добрата състезателка по плажен хандбал Гергана Лалева, която изигра много силен сезон. Макар преследвана от нелепи контузии тя беше винаги с отбора.

Емилиана Миновска и Вероника Симеонова диктуваха играта в защита през всички мачове от първенството. Останалите допринесли на за титлата са бързоногата Цветелина Василева, която е в основата почти всяка контраатака, вторият разпределител Ирена Банчева, Йонка Недкова и Гергана Николова.

Отборът си извоюва влизането в Елитната група, но дали това ще се осъществи само времето ще покаже.

2 коментара

Comments are closed.