Чудните превъплъщения на двама баджанаци, които от простовати шофьори на маршрутки се прераждат в запалени почитатели на Мелпомена, стоят в центъра на авторския спектакъл „Колега“. Премиерата, като продукция на Драматичен театър – Ловеч, се състоя на 24 октомври вечерта.

Нашумелите от сцената и от филмите млади актьори Ованес Торосян („Тилт“, „Каръци“) и Петко Венелинов („Скъпи наследници“) са почерпили вдъхновени от автентични разкази на столични шофьори. Героите Митко и Спиро са обикновени средно статистически българи. Когато остават без работа, стигат до нова професия в театъра. И стават един вид колеги на… Иван Вазов и Шекспир.

„Двамата актьори са много стойностни творци и затова съм ги поканила, защото работят „От… до“. Всичко е тяхно – от идеята, текста, музиката, изпълнението“, каза на пресконференция директорът на театъра Биляна Петрова.

Един човек от хиляди, влезли в залата, да се запали по театъра и да започне да гледа, ние ще сме доволни, изтъкна Ованес Торосян на пресконференция.

Чрез този текст ние водим енергиен диалог с публиката за най-важните неща в нашия живот, каза Петко Венелинов.

Представлението, което бе изгледано и от кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова, бе прекъсвано от бурни аплодисменти.

Актьорите играят с лекота и често импровизират. Когато звънна неизключен телефон на зрител, Ованес Торосян се обърна към него: „Вдигни, сигурно майка ти те търси за нещо важно!“ Освен това вкараха в диалога текст, че като безработни са идвали да търсят работа за шофьори и в Ловеч.

Третата продукция на Драматичен театър – Ловеч, е детското представление „Игра на приказки“ на Кристиана Бояджиева, което ще има премиера до края на месеца.