doirenci1009161Хубав празник на площада имаше днес, 10 септември, в село Дойренци, община Ловеч. Местното читалище „Просвета 1906 г.“ отбеляза тържествено 110 години от създаването си.

Удоволствие е за мен от името на читалищното настоятелство да ви благодаря, че уважихте юбилейното ни тържество и да се поздравим с годишнината, обърна се към множеството  Емилия Лакова- Крачунова, председател на Управителния съвет НЧ „Просвета 1906 г.“

На събитието присъстваха кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, областният управител Ирина Митева, заместник- кметът инж. Ивелина Радевска, много местни жители и гости от съседните села.

doirenci1009162„Богатата история на читалището пренася през годините духа, културата, красотата, емоциите на няколко поколения местни хора. Дойренци е село с традиции – тук се е издавало вестник през 30-те години, има литературни и театрални самодейци, състави. И аз се радвам, че те са живи и днес“, изтъкна в поздравлението си кметът Корнелия Маринова. Тя връчи красиво цвете и поздравителен адрес на председателя на читалището Емилия Лакова.

Тържеството продължи с богата фолклорна програма и народни хора.