ou2110132Програмата „Старт в кариерата“ дава шанс на младите служители

Първото работно място за четирима стажанти ще бъде Областна администрация – Ловеч, съобщават от кабинета на губернатора. В следващите девет месеца младежите ще се трудят във ведомството по програма „Старт в кариерата“ като младши експерти.

Целта на програмата е насърчаване на заетостта за младежи до 29 годишна възраст. Изискванията за участващите е да притежават висше образование, съответстващо на необходимото за заемане на конкретното работно място, да бъдат регистрирани в дирекциите „Бюро по труда“ като безработни, заети или учащи, както и да не притежават трудов стаж по придобитата от висшето образование специалност.

ou2110131Финансирането на програмата е от държавния бюджет, като след приключване на девет месечния стаж експертите имат възможност да продължат работа във ведомството при разкриване на конкурс и неговото спечелване. 

На длъжност „Младши експерт“ в дирекция Административно-правно обслужване, финанси и управление на собствеността(АПОФУС) са назначени Йоана Кънчева – 28 годишна с притежавано образование – Висше, квалификационна степен „Магистър“, специалност „Стопанско управление“, и Катерина Ненова на 26 г., висшист по „Право“ със степен „Магистър“.

С длъжността „Младши експерт“ в дирекцията Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост (АКРРДС) ще работят 27 годишната Весела Стафунска, която е магистър  по специалността право, и 26 годишният Станислав Хитов, притежаващ диплома по специалност „Международни икономически отношения“, степен Бакалавър.

В първия си работен ден четиримата бяха топло посрещнати от Областния управител Милко Недялков и колектива на администрацията.

4 коментара

  1. Свежа и непокварена сила :)))

  2. Свежа и непокварена сила :)))

  3. Сега кажете кои са им родителите….

Comments are closed.