ivorainov3005131Павлин Иванов

Днес рожден ден празнува един много особен човек. Особен е защото има много нехарактерни черти и макар, че е минал Христовата възраст преди време, все още не му е дошъл умът в главата.

Кажете ми, може ли човек да има кауза и идеали днес, и да е политик? Отговорът, още повече след вчерашните събития по избора на новото правителство е ясен – не може! Но той, като малко дете, все още вярва, че има ценности и каузи, от които не трябва да се отстъпва.

Кажете ми, може ли някой възрастен и зрял човек, още повече в Ловеч, да си губи времето да пише поне три пъти седмично в своя блог за това какво мисли, чувства, мечтае и разкрива душата си пред всички?

Кажете ми, може ли зрял човек в днешна България да се вълнува от това, какво се случва в градът и държавата му и още повече, да се опитва да ги променя и то в полза на обществото?

Друго неразбираемо към днешната дата за този човек е, как е възможно да обича работата си, въпреки всички безумия в неговата система? Неразбираемо е и как може на неговата възраст да се радва като дете на всеки успех на някакви чужди деца и да изпитва болка, когато те имат проблеми?

Той все още обича провинциалният отбор Литекс, рока, книгите … и други отживелици от миналото.

Странен човек! Не знае ли къде и в какво време живее и че неговият начин на мислене и поведение не се вписват в разбиранията за живота днес?

Според мен знае! И то много добре – кой е, къде живее и най-важното защо!

Именно заради това съм щастлив, че той ми е приятел. Защото е различен, истински.

Честит рожден ден Иво!

Нека Господ ти дава здраве, всичко друго, вече го имаш – прекрасна душа, бистър ум и огромно сърце!

6 коментара

  1. ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! ЗА МНОГО ГОДИНИ!!!

  2. Честит рожден ден г-н Райнов!

  3. ЧРД! Здраве и добри приятели!

  4. Честит рожден ден! Желая Ви здраве, късмет и много вяра!

Comments are closed.