peevski108121Инж.И.Пеевски

Сплотени около бившите кадри на БКП, ДКМС и ДС /и КГБ/, вие постигнахте забележителни успехи през последните 20 години. Само за две десетилетия успяхте:

– да унищожите и прогоните 30% от населението на община Троян

– да унищожите индустрията и традиционния поминък на населението

– да разпродадете на безценица огромно количество обществени имоти, земя и други ресурси на общината

– да превърнете унищожението на троянската гора в най-високооборотния бизнес

Всичко това вие постигнахте с невиждано усърдие и безпрецедентно единение в ОбС Троян, където човек трудно можеше да ви различи кой от коя партия е. Гласувахте, ръкопляскахте и се забавлявахте единни и сплотени като на някакъв политически гей-парад и само моето присъствие разваляше този ваш празник от съсипването на Троян, за което не се извинявам на никого!

За две десетилетия вие успяхте да не построите и да не създадете нищо значимо в тази загиваща община. Пилеехте парите на гражданите, а последните години и на европейските данъкоплатци, за всевъзможни съмнителни, безсмислени, грандомански и неадекватни проекти и начинания, с които само засилихте обезлюдяването на община Троян. Безспорен успех от това са онези над 5 000 000 лева глоби и санкции по тези ваши проекти, които нещастните троянски данъкоплатци изплащат и ще изплащат по около 700 000 лева годишно до 2020 година.

Друг голям успех е почти замръзналото ниво на местните приходи в бюджета на Троян. Последните 10-на години вие рапортувахте как всяка година преизпълнявахте местните приходи с до 20% , вдигахте местните данъци и такси, но – след тези 10 години вместо парите в бюджета от местните приходи да се е удвоил, те си остават почти на едно и също ниво. Тази измама на гражданите с бюджета е невероятна и голямо ваше постижение. Но това не е всичко, както се казва в една реклама, през последните 8 години съм свидетел как всяка година прехвърляхте едни и същи „мъртви пари“ в размер от 2 до 4 милиона, които наричахте „преходен остатък“. Забележете – ВСЯКА ГОДИНА! Вместо с този финансов ресурс да създадете преки или косвени условия за дивиденти за бюджета или да спасявате изчезващото население на Троян, вие, другари и другарки от ГЕРБ, БСП и Избор за Троян най-отговорно си ги подхвърляхте от бюджет на бюджет за да ги яде инфлацията и нищо да не се случва в тази община, освен разрухата и.

Много са вашите успехи по съсипването на Троян и прогонване на населението му, другари и другарки от БСП, ГЕРБ и „Избор за Троян“. Не мога да спомена всички, затова ще спомена само няколко от тях:

  • Изчезналите 1 700 000 лева пари от бюджета на Троян по време управлението на г-н Акимов като кмет и г-н Балев като председател на ОбС Троян, за което сезирах Прокуратура, Областен управител, както и Комисията по корупция в българския Парламент. /Както сте разбрали – „гарван, гарвану око не вади“/ Е, от столичен вестник се разбра, че било започнало някакво следствие, но също така се разбра, че един висшестоящ политик и министър на ГЕРБ е прекратил това следствие.
  • Загубата на имоти от „Търговията“ за няколко милиона лева и странното поведение и действия на споменатите по-горе кмет и председател на ОбС. Не случайно никой не обясни как така след като си спечелил дело на три инстанции и след три години без промяна на обстоятелствата, някой си позволява да връща спечелено съдебно дело в изходна позиция, където буквално да ти откраднат имотите „по закон“. Не случайно предложението ми да сезираме съда в Страсбург остана „глас в пустиня“.
  • Загубата на земята /след години и сградите/ в НИХЗ Орешак, които имоти са също за милиони лева. Отново същите персони, заедно с един адвокат, успяха да измамят почти всички общински съветници с един фалшив натурален акт и въпреки моите протести и опити да обясня тази измама, въпреки поканата ми към г-н адвоката /и неговия отказ/ да излезе на трибуната на ОбС и да обясни къде в света се придобива държавна земя по давностно владение – общинските съветници от ГЕРБ, БСП и Избор за Троян с решение на ОбС Троян откраднаха на практика от гражданите този имот и го харизаха за нуждите на клиента на г-н адвоката. Разбира се, за награда – днес г-н адвоката е кандидат за кмет от Избор за Троян. Не, това не е гротеска – това е най-обикновена троянска посткомунистическа действителност.

Най-големият ви успех, другари и другарки от БСП, ГЕРБ и Избор за Троян обаче е съвсем друг. Без значение кой управлява и съсипва Троян, вие успявате винаги да запазите пълно единство, взаимопомощ и никой да не търси сметка на никого как и с какво е съсипвал този град и унищожавал населението му. Но не това е същественото. Големият ви успех е как успявате по време на избори да се представяте колко сте различни и как нямате нищо общо помежду си. Това е невероятно. Не съществуват дебили или пациенти с раздвоение в коя да е лудница, които да успеят в едно такова подобно двуличие. Вие сте уникални! 20 години мамехте населението на Троян и му пробутвахте едни и същи предизборни номера без всякакво въображение, с което недвусмислено доказахте, че наистина сте едни достойни наследници на БКП, ДКМС и ДС /и КГБ/.

Това, че сте такива наследници, очевидно го знам и го помня само аз в този процъфтяващ в разрухата си Троян. След като по един криминален начин и като едни истински троянски талибани, бойци от ИДИЛ или съвременни нацисти /изберете си кое сте/ унищожихте антифашисткия паметник в центъра на Троян и създадохте един безименен масов гроб в противоречие на Женевската конвенция – кой свестен троянски гражданин би си помислил, че сте наследници на бившата троянска комунистическа номенклатура?

Никой! Ето за това днес само аз ви честитя светлия празник 9-ти септември, който е изпълнил до пръсване дребните ви и жалки душици и е въпрос на време да започнете да пишете поезия като император Нерон, но не пред горящия Рим, а пред подпаления от вас Троян.

Нека никой не се съмнява, че отново ще успеете да измамите жителите на общината на предстоящите избори и че отново всички заедно ще успеете да доунищожите този град и община. Поне аз никога не съм се съмнявал във вашите нравствени, умствени и политически способности!!!

Честит празник, другари и другарки от ГЕРБ, БСП и Избор за Троян!

 

08.09.2015

Инж.И.Пеевски

/с извинение, общински съветник в ОбС Троян/

2 коментара

Comments are closed.