tok210141Изменение на цените  на електрическата  енергия от  01.10.2014  г . прие ДКЕВР.

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране потвърди очакваното повишение на цената на тока с 9,79 на сто от 1 октомври.

Най-голямо е увеличението за абонатите на ЧЕЗ, които ще трябва да плащат с близо 10 на сто по-скъпа дневна тарифа. Нощната тарифа за тях ще скочи с 9,8 на сто.

Толкова ще е увеличението на дневната тарифа и на абонатите на Енерго про. През нощта токът им ще струва с 9,5 на сто повече.

При ЕВН увеличението на дневната тарифа е 9,7 на сто, а на нощната – 9,31 на сто.

Увеличението на общата цена на клиентите на свободния пазар, присъединени на средно напрежение, е в размер на 2,2%. Увеличението на общата цена на клиентите на свободния пазар, присъединени на високо напрежение, е в размер на 1,6%.

 

Забележителната презентация на ДКЕВР, с която се обяснява повишаването на тока, може да изтеглите от ТУК

5 коментара

  1. Забравих.Някой ще ми каже ли кое правителство прие НЕК да заплаща задължително всичкия ток от ВЕИ-тата.Ще съм благодарен и да ми припомните на кои личности са парковете ВЕИ.

    1. Аз да ти припомня,

      ВЕИ парковете са на Цветелина Бориславова,не всички но повечето. Това ще отговори на първия ти въпрос, правителството на ГЕРБ

    2. egati , na4upixa im skapanoto energo predi godina , i teq pak se vzexa za bezsmyrtni …..

  2. ВИЖДАМ КАК НАРОДНИЯ СЪД СЕ ВРЪщА НА БЯЛ КОН!

  3. Следващият премиер на България ще дойде на бял кон, дори може да си позволи лукса да намали цената с 0,1%. Всичките негативи вместо него ще обере “временното” правителство от бушони, това де, експерти.

Comments are closed.