Във връзка с най-хубавия български празник, на който всички си пожелаваме здраве младите червенокръстци от Ловеч, Луковит, Летница и Тетевен подариха мартеници в Областна администрация,общинските администрации, ОДП,РУП, ДСП, НАП, ОДЗГ, РИО на МОН, гражданите от общините и училища.

Баба Марта дари всички доброволци с мартеници и им пожела крепко здраве и благополучие, а младите червенокръстци от Ловеч направиха и фондонабирателна кампания, която ще се използва за деца с детска церебрална парализа и събраха 278,22 лв.

Празникът на Баба Марта в българските традиции е символ на пролетта и носи пожелание за здраве и плодородие в началото на новия цикъл в природата. Традицията е свързана с древната езическа история от Балканския полуостров, свързана с всички земеделски култове към природата. Някои от най-специфичните черти на първомартенската обредност и особено завързването на усуканите бяла и червена вълнени нишки, са плод на многовековна традиция, която е била присъща за тракийски (палеобалкански) и елински обичаи.

2 коментара

  1. Поправете си заглавието на “червенокръстци”.

Comments are closed.