ceckaou406141Заместник-областният управител на Ловеч Цецка Димитрова взе участие в конференция в подкрепа за социалните свободи и реализация на жени от селските райони на Северозападна България, която се проведе днес, 04 юни, в Плевен. Това съобщават от пресцентъра на Областна администрация в Ловеч. Целта на инициативата, чиито организатор е „Джендър проект в България“ и финансирана от Европейския съюз, е да се стимулират активни жени от селските райони, с цел предотвратяване на бедността и социалната изолация в извънградска среда.

По време на дискусията Цецка Димитрова подчерта своята подкрепа с думите: „Дълбоко подкрепям подобни каузи, защото жените от селските райони имат нужда от по-голям социален кръгозор.“ Зам.-губернаторът подчерта, че жените в селата са обект на социална изолация и липса на развитие. Тя заяви, че проекти като този трябва да имат по-широка гласност, за да им се дадат повече възможности за изява и продуктивност.

ceckaou406142Социалната кауза включва седем дейности за срок от една година, които включват: анализ на бизнесцентрове в Северозападен район, обучителен режим, менторска програма, провеждане на информационни дни, изработване на фотоси на жени от селски райони, които развиват бизнес и интернет обучение.

На конференцията беше представена галерия от професионални фотографии, които илюстрират работещата и успяла жена на село. Според организаторите, тази инициатива е началото на редица по-мащабни социални проекти, които имат за цел да достигнат до най-отдалечените и изолирани жители на България.

 

 

2 коментара

  1. “Социалната кауза включва седем дейности за срок от една година, които включват: анализ на бизнесцентрове в Северозападен район, обучителен режим, менторска програма, провеждане на информационни дни, изработване на фотоси на жени от селски райони, които развиват бизнес и интернет обучение.”
    Е, не! Някой да ме гръмне! изработване на фотоси на жени от селски райони, които развиват бизнес и интернет обучение
    Който е писал това е пълен идиот!
    “На конференцията беше представена галерия от професионални фотографии, които илюстрират работещата и успяла жена на село. ”
    Жива да не бях! Авторът да се прегледа незабавнооооо!

  2. Ех, Цецке, Цецке, да ти имам голЯмия социален кръгозор, да ти имам! 🙂

Comments are closed.