Публикувано е обявлението за провеждане на празника Цветница (30 март – 1 април) в Ловеч на сайта на общината. Документът съдържа изисквания към участниците в пролетния празник, като посочва четири места за разполагане на търговци, майстори и други атракции.

На площад „Тодор Кирков“ в кв. „Вароша“ ще са разположени майстори занаятчии с демонстрации на художествените занаяти и приложни изкуства. Отредени са места за разполагането на 31 шатри.

В двора на бившата Казарма има възможност за разполагане на шатри и маси за консумация, предвидени са места за 16 шатри и маси за консумация /скара, бира/ с площ по 50 кв. м.

По бул. „България“ са определени места за разполагането на 90 маси за майстори занаятчии и търговци, които предлагат за продажба произведения на художествените занаяти с размери 3 Х 3 метра.

На площад „Инж. Трифон Трифонов“ (Гаровият площад) са определени места за атракционни обекти – различни люлки и увеселителни съоръжения.

Заявяването за участие на майсторите ще се извършва в ЦУИГ в Община Ловеч от 26.02.2018 г. В заявлението участниците описват необходимостта от включване към електрическо захранване и заплащат цената на електрическото потребление.

Обявлението може да се види на сайта на Община Ловеч ТУК:

3 коментара

Comments are closed.