Известният ловешки художник Тихомир Витков предложи на своите почитатели и заинтересованите граждани „Арт вечеринка“ – ретро спектакъл с музика, рисуване и специализирана информация.  Това се случи на 18 декември вечерта в Ловчанското читалище „Наука“. Самият художник се прояви и като сладкодумен разказвач, декориран в специфичен костюм, сякаш взет назаем от дядо Горио на Балзак.

В началото Тихомир Витков разказа историята на някогашното изобретение фонограф, предшественик на грамофона. Публиката можеше да чуе как звучат старите грамофонни плочи.

След това музиката „оживя“ в изпълненията на  новото трио за класическа и съвременна музика „Хармония“. Триото в състав Теодора Николова (пиано), Димитрина Дренска (акордеон) и Михаил Гущераклиев (кларинет) изпълни популярни мелодии от различни епохи и географски ширини.

През това време художникът рисуваше от своя ъгъл своеобразни графики, като действията му се прожектираха на видеоекран. С обяснителни думи се включи и актьорът Светлин  Стойчев.

Сред публиката бяха и кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова и председателят на ОбС Петър Цолов.

Коледната атмосфера на вечеринката се поддържаше както от ретро-настроението по една отминала епоха,  така и от желанието да се изгради един съвременен спектакъл с полезна информация, предназначена за младото поколение.