galeriq2711121Художествена Галерия- Ловеч ще представи изложбата „Пространство и материя“, съобщиха от там. Откриването ще бъде на 5 май от 17,30 часа. Ще гостуват осем художници от Плевен, а изложбата ще включва живопис, графика и скулптура.

На 10 май Художествена Галерия- Ловеч ще представи в голямата зала и представителна изложба от живопис, графика и скулптура- избрани творби от фонда на галерията. Откриването отново е от 17,30 часа. Експозицията ще остане до края на годината, до подреждането на Есенния салон. През лятото Ловеч е притегателен център за много туристи и те ще имат възможност да видят част от богатството от фонда на галерията, мотивираха се организаторите.

На 18 май Художествена Галерия – Ловеч ще гостува на Художествена галерия „Борис Денев“ във Велико Търново. Ще бъдат показани 40 творби на Димитър Казаков – рисунки, графики, акварел. Те ще бъдат експонирани в Галерията във Велико Търново във връзка с предстоящата Нощ на музеите и галериите и ще останат до края на месец май.

На 26 май в Галерията в Ловеч ще се състои изложба под надслов „Решавам е равно на съществувам“ на Българска Асоциация за деца с интелектуални затруднения. Автор на изложбата е Надежда Георгиева. Всички 15 творби ще бъдат изложени в партерния салон и ще бъдат придружени с текстове. Изложбата ще бъде открита от 17,30 часа.