horopodstratesh6061518Павлин Иванов

Четвъртото „Хоро под Стратеш“ организирано от НЧ „Зорница 2010“ и клуб за народни хора ‚Ловеч“, с подкрепата на Община Ловеч, донесе настроение и живот в топлият юнски следобед в Ловеч.

Точно в 15.30 ч. над 650 хороигралци от 15 града в България тръгнаха на дефиле през пешеходната зона в Ловеч към площад „Тодор Кирков“. Шумно, весело и пъстро шествие, водено от градският духов оркестър.

Красивите българско хора започнаха още на площад „Екзарх Йосиф I”, където на най-българският танц, ръка за ръка се хванаха всички, пристигнали за това събитие.

horopodstratesh6061588В 16.00 часа, на площад «Тодор Кирков», Нено Щрегарски от НЧ «Зорница 2010» поздрави всички състави дошли от близо и далеч, а кмета Казанджиев откри четвъртото издание на «Хоро под Стратеш».

Идеята е тук в Ловеч, под Стратеш, да се съберем хороигралци от цялата страна, всеки да дойде с хоро от своя край, да направим един концерт на откритата сцена в квартал „Вароша“, да обменим опит, да направим един празник и да се повеселим. Това разказа за „Ловеч днес“ Маргарита Дончева.

И да, празникът наистина се случи и беше хубав, весел и цветен!

Благодарим на Нено Щрегарски и Маргарита Дончева – душата и сърцето на днешното „Хоро под Стратеш“, както и на всички хора дошли в нашия град, обединени от магията на българските хора и любовта към нашата култура и традиции!

4 коментара

  1. ПЕТИЦИЯ, за запазване ПОКРИТ МОСТ национален символ на България! Емблемата на Ловеч построен от Уста Кольо Фичето.Срещу брутално посегателството на кмета Казанджиев/3 мандат, бсп/ и обръчите от фирми и архитекти, с цел усвояване на пари от общината, заедно с държавната мафия. Моля подпишете, разпространете, само от харесване полза няма, благодаря! http://www.peticiq.com/stats.php?id=115082

Comments are closed.