terziiski2804139Среща-разговор с един от най-известните съвременни български автори се проведе в Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев” – Ловеч. В отдел „Читалня” Калин Терзийски успя да привлече хора от различни поколения, с различни интереси и да ги накара макар и временно да забравят различията си. В началото писателят разказа любопитна история , която са преживяли заедно с журналиста Мартин Карбовски и за която са били осъдени за дребно хулигантство в годините на прохождащата демокрация. Известният писател говори дълго и за „консуматорското” общество и духовността; за народопсихологията на българина вечно да се оплаква и да чака някой друг наготово да му разреши проблемите; за изхода – необходимостта всеки сам да действа, да твори живота си; за мисията на писателите и с мисъла от това всеки да открие сам собствената си мисия, защото „най-голямото упование на човека е, че той може да бъде творец”.

Авторът представи пред събралата се публика и поредица от автопортрети, карикатури, картини, които впечатляват с нетрадиционния почерк и иронията. Една от картините му е Мона Лиза, която се усмихва от врата на входа, където живее, на минаващите покрай нея. Рисуването е поредното спасение, с което преобразява сивия свят около себе си .
Писателят дойде по покана на Център за работа с доброволци към библиотеката и е част от инициативите на библиотеката, посветени на Маратона на четенето.
40-годишният писател е психиатър по професия, но преди десетина години скъсва завинаги с медицината. Бил е сценарист на “Каналето”, “Квартал”, “Лица” на Жени Калканджиева, “ШАШ” и „Пълна лудница. Издава няколко сборника с разкази и стихосбирки. В съавторство с Деяна Драгоева през 2010 г. излиза и романът „Алкохол”, следват романите „Лудост” и последният – „Войник”.

Печели няколко национални конкурси и Награда за литература на Европейския съюз за изгряващ автор през 2011 г.
Калин Терзийски изтегли печелившите в играта „Познай книгата”. Това са Десислава Аврамова,
Лиляна Славова и Поля Костова.