krushuna611154Павлин Иванов

По последни данни, спасилата се от смърт жена в района на Крушунските водопади, след като беше приета в ловешката болница е поискала да бъде прехвърлена в болница в Плевен.

За другите двама туристи, които все още са затиснати от стотици тонове скална маса, прогнозите не са добри. Става въпрос за българка и британски гражданин, които са били отнесени от срутването на скали, заедно с дървено мостче във водата.

Районът на инцидента все още е отцепен от сили на полицията. На мястото има служители и техника от Гражданска защита от Ловеч и Велико Търново, както и спасители от ПСС Ловеч.

Най-вероятно, спасителната операция ще бъде продължителна поради крайно неудобния терен. Спасителите пренасят на ръка своите инструменти.

Експерти споделиха, че вероятността двамата затиснати туристи да оцелеят не е голяма, още повече, че с падането на нощта, работа на спасителите ще бъде затруднена или прекратена.

И все пак, оставаме с надежда за чудо за спасяването на двамата затрупани туристи.

На самото място днес бяха и изп. длъжността Областен управител Георги Терзийски, както и кмета на община Летница Красимир Джонев.