Павлин Иванов

Ново назначение допълва палитрата назначения в Областна администрация Ловеч. Независимото временно правителство на проф. Герджиков, след като назначи за Областен управител зам. кмета на Казанджиев – Пенка Николова, сега продължава с независимите си действия.

За зам. областен управител е назначен Румен Ралчев, доскоро служител на Община Ловеч, отговарящ последните години и за изборите в градската админстрация.

Мотивите на независимия Герджиков, за смяната на областните управители, оповестена чрез стенограмата на МС, бяха за съмнения, че вече бившите Областни управители ще повлияят на изборния процес.

В тази връзка, протече подмяна. В Ловеч на мястото на “съмнителната” Ирина Митева, беше назначена за Областен управител Пенка Николова. Личност, за която няма абсолютно никакви съмнения за злоупотреби, нито близки връзки с бившия кмет Казазнждиев, нито предположения за манипулации на проекти свързани с усвояване на евросредства.

С назначението на Румен Ралчев, всички съмнения за честността на изборите изчезват.

Румен Ралчев вече ресорно организира, контролира и отговаря за следните дейности в Областна администрация:

– Областна администрация;
– Органи за местно самоуправление, взаимодействие, координация и контрол върху кметствата и общините. Контрол върху решенията на общинските съвети за законосъобразност;
– Социално подпомагане и социална реализация – реализация на общински и областни планове и стратегии;
– Проблеми на безработицата и заетостта – общински и областни програми;
– Взаимодействие и координация с организациите от неправителствената сфера и международно сътрудничество;
– Икономика – държавен и частен сектор. Малки и средни предприятия. Инвестиционна политика.

 

Дата на раждане: 28 април 1955 г.
Професия: икономист

Образование: магистър по икономика от Стопанска академия „Димитър Ценов” – Свищов
Следдипломни квалификации:
Повече от 25 години служител на Община Ловеч, като последно е бил началник-отдел АОДА. Работил е и в Енциклопедия „Ловешки край”, в Строително-монтажно предприятие към АПК – Ловеч.