handbal2503132Габриела Петрова

Ловешките хандбалистки  записаха равенство срещу отбора на Павликени и 2 победи съответно срещу отборът на Угърчин с 11-3 и срещу отборът на Искър с 12-4.

Отборът продължава и през новият сезон да играе в Б-РХГ, въпреки че си беше извоювал влизане в Елита през миналият сезон. Ръководството на клуба, за съжаление, не успя да осигури необходимите средства и това е причината, поради която младите и перспективни състезателки да играят в по-ниска група. В резултат на оставането в Б група, от отбора си тръгна Десислва Денкова, която премина в новака  в Елитната  „А”-РХГ „Левски” Стражица.

В клуба се завърна националната вратарка Ивона Петкова, която за 3 мача допусна само  11 гола в своята врата. Ивона е възпитаничка на ловешката школа и е играла за отборите на „Локомотив” Варна, а през изминалите 4 сезона защитава цветовете на „Етър” Велико Търново.

Водач при голмайсторите е „лявата пушка”  Вяра Илиева, която изигра един от най-силните си турнири и блестеше над всички с разнообразните си и неспасяеми стрелби.

Отново в защита непробиваема беше Кристина Карапетян, която не допускаше стрелба от зоната си.

Новите имена са девойките Цвета Христова ,Мария Петранова и Борислава Богоева, които направиха своето „Бойно Кръщене” при жените. водени от каките Вероника Симеонова, Емилиана Миновска и Габриела Петрова. Младите момичета игараха стабилно и не допуснха груби грешки.

За ХК”Ловеч 98” играха още Нели Стефанова, Ирена Банчева и Ирен Маринова, които също допринесоха за отличните резултати и оглавяването във временното класиране.

Отборът беше подкрепен и от Гергана Иванова, която се очаква да започне тренировки през пролетта.

Треньорът Наско Табаков беше доволен от момичета, като отчете единствено забележки в завършващата фаза, над която отборът ще работи до 30.11.2013 когато са следващите мачове на  момичетата!

1 коментар

Comments are closed.