plajenhandball2006161Поредица успехи отбелязаха нашите мъже и юноши на държавното първенство по плажен хандбал.

Хандбалистите на „Осъм“ (Ловеч) заеха трето място и съответно бронзови медали от първенството на България по плажен хандбал, провело се миналата седмица в курорта „Албена“. При мъжете в надпреварата взеха участие 12 отбора, като след няколко срещи нашите достигнаха до битката за бронза и победиха амбициозния тим на „Левски“ (София).В идеалния отбор на първенството бяха избрани двама от нашите хандбалисти – Симеон Цветков беше избран за най-добър вратар, а Виктор Симеонов попадна при най-добрите полеви играчи.

При юношите отново показахме добри игри и се преборихме за бронза. В мача за третото място нашите момчета, водени от Виктор Симеонов, победиха състава на „Фрегата“ (Бургас).

plajenhandball2006162Нашите млади хандбалисти никога не бяха играли на пясък, но въпреки това се справиха много добре. Добри игри показаха всички, а двама от ловчалии – Мартин Ангелов и Преслав Станчев, попаднаха в разширения състав на националния отбор по плажен хандбал до 16 г. Преслав Станчев попадна и в идеалния отбор на първенството.

Припомняме, че националният отбор на България за юноши (16г.) ще вземе участие на европейското първенство, което ще се проведе в гр. Назаре, Португалия през месец юли.

Най-хубавото е, че Ловеч има двама перспективни юноши в лицето на Преслав Станчев и Мартин Ангелов, които попадат в сметките за европейското първенство.

И така в рамките на месец хандбалистите на „Осъм“ (Ловеч) донесоха три медала от първенствата на България.

plajenhandball2006163