handball403149Турнир в памет на легендата на ловешкият спорт Виктор Симеонов – Сома ще се проведе на 26  септември в Ловеч от 10 ч.сутринта. В турнирът ще вземат участие отборите на ‘Осъм” Ловеч (юноши младша), които са републикански шампиони, “Чардафон” Габрово, “Левски” гр.Левски и най-малките деца на “Осъм” (12 годишните момчета).

Началото на турнира ще бъде от 10.00ч. Турнирът  ще се проведе за втора поредна година.

ВИКТОР СИМЕОНОВ:

Роден на  1.08.1935 в гр. Плевен.  Завършва техникум по физическо и спорт в Пловдив. Оосновоположник на хандбала в гр.Ловеч. Известно време играе в “Локомотив” София, където е капитан на отбора и става шампион на страната.

Като играещ треньор на “Кърпачев’ (сега Осъм Ловеч) отбора влиза в А група мъже. Я треньорската си кариера има 15 титли при подрастващите, а с мъжкият отбор печели 3 пъти купата на България и класира тима за европейските клубни турнири

Виктор Симеонов е майстор на спорта и носител на много награди. Както казва големият Камен Цанев (първият хандбалист от България излязъл да играе в чужбина) Виктор Вимеонов – сома е легенда в ловешкия спорт, той беше човек, който и бабите по селата знаеха, дори вицове имаше за него.

ХК “Осъм” кани всички желаещи да присъстват на турнира и видят надеждите на ловешкия и българският хандбал.

 

1 коментар

Comments are closed.