handbal2212141Хандбален клуб „Осъм“ е удостоен с почетната грамота на Ловеч за спечеленото държавно първенство от отбора мъже 14 години – младежка възраст. Момчетата постигнаха победата, побеждавайки на финала в „Спортпалас“ – Варна, тима на „Фрегата“ (Бургас), с 12 гола разлика. И така след 25-годишна пауза в тази възрастова група донесоха вчера в Ловеч купата и златото от шампионата.

Треньор на отбора е Виктор Симеонов, водач Юлиан Симеонов. Двамата благодарят за подкрепата на община Ловеч, осигурила транспорта до Варна, на „Месокомбинат – Ловеч“, предоставил им екипировката, и за съдействието на общинския съветник Страцимир Петков, чийто баща Веселин Петков навремето изведе първия отбор жени, играли в А група.

Баща и син Симеонови захващат проекта с момчетата само преди три години и за това кратко време успяха да го направят шампион. Самият Виктор Симеонов, който играе в мъжкия отбор на Ловеч (пети в А група), очаква тези дни повиквателна за националната гарнитура.

Официално отличието на община Ловеч ще бъде връчено на клуба на церемония в четвъртък от 15 ч. в ресторанта на Сити център – Ловеч.