Френски стажанти са на стаж в три детски заведения в Ловеч. Момичетата Полин Тилие, Аделин Беланже и Елийз Ливе бяха приети на 25 януари от кмета на Ловеч Корнелия Маринова и запознати с информация за общината. Гостите споделиха и своите впечатления от пребиваването си и работата с децата.

Стажантите са ученички в Професионалното училище „Робер Бюрон” във френския град Лавал. Те учат  по специалността здравни и санитарни науки и сега практикуват в детска градина и ясла „Слънце“ и в детска градина „Шарено петле“ в периода от 16 януари до 10 февруари т.г.

От 9 март до 3 април се окачват още  петима стажанти от гимназията „Дон Боско“ в Майен (едно момче и четири момичета), които ще практикуват в  яслите „ Мечо пух“ и „Шарено петле“ и в детските градини „1юни“, „Радост“ и „Мария Сиркова“.

От 20 март до 31 март ще има обучение в практически дейности на други четирима младежи  – двама в „Спарки Елтос“ АД Ловеч и двама в Цех за ковано желязо в село Славяни, община Ловеч. Те ще бъдат придружени и от своите ръководители.

Стажовете се осъществяват  по програма „Еразъм +”. Те станаха възможни с активното участие на асоциация „Доверие България” с председател Патрик Мусе, приятел на Ловеч от години и със съдействието на община Ловеч.

 

 

1 коментар

Comments are closed.