В навечерието на най-светлия и обичан български празник 24 май  – Денят на просветата, културата и знанието, НЧ „Христо Ботев-1927” – с. Горан, организира откриването на изложба, посветена на 90 години от създаването на културната институция. Изложбата е съставена от стари фотоси, запечатали важни моменти от читалищната дейност през годините.

Млади, родолюбиви местни учители стават основатели на читалището, а сред членовете му са най-прогресивни и талантливи младежи.

На сцената в една от класните стаи на училището са поставени театралните постановки „Сватба”, „Вражалец”, „Селска история”, които са събирали млади и стари.

Гласовитите певици  Тотка Пейкова, Галина  Желязкова, Надя Янкова са можели спокойно да делят мегдана с професионалните народни изпълнителки.

В събитието участваха представители на самодейния певчески състав „Росна китка”, бивши учители и секретари на читалището, които бяха уважени за своя труд през годините с поздравителен адрес от името на читалищното настоятелство и китка божур.

Изложбата може да бъде отворена до 2 юни, когато ще се чества с тържествен празничен концерт 90 годишнината на читалището от 19.00 часа.