Ако сте ученик в 12. клас на ПЕГ „Екзарх Йосиф I“ ЕГ в Ловеч, средният Ви успех за 9.-11. клас надвишава 5,50 и искате ли да следвате в университета „Ото фон Герике“ в Магдебург, Германия, вече имате тази уникална възможност.

Предоставя я фондация „Мария П. Цачева“ с идеята да подкрепи усърдните млади хора, готови да  отстояват доброто име на своето училище и достойнството на страната си.

Ако отговаряте на условията, изпратете своята автобиография и мотивационно писмо на имейл mpts.foundation@gmail.com  и един от Вас ще бъде избран за „Студент в Магдебург“.

Фондацията „Мария П. Цачева“ ще бъде до Вас във всяка стъпка по пътя към вълнуващ академичен живот и стойностна европейска диплома. Осигурява се 11-месечна стипендия (общо 5500 евро), двупосочен билет България-Германия, помощ при настаняване и в контактите с академични и държавни институции. Фондацията е не само Ваш съветник в избор на оптимална учебна програма, но и ще откликва 24/7 при трудности в адаптацията към новата среда.

Избраният от Фондацията студент може да разчита на подкрепата ѝ и след изтичане на срока на стипендията. От своя страна, всеки предишен „Студент в Магдебург“ е естественият приятел и помощник на следващия.

Галина Илиева, възпитаничка на ПЕГ „Екзарх Йосиф I“ (1999 г.), избира за патрон на фондацията своята майка Мария П. Цачева – дългогодишен преподавател и заместник-директор на ПЕГ „Екзарх Йосиф I“, археолог и историк.

Ако искате да научите повече, елате на 14 януари 2019 г. в 13 часа в ПЕГ „Екзарх Йосиф Ι“, където г-жа Галина Илиева ще представи стипендията „Студент в Магдебург“ на Фондация „Мария П. Цачева“.

 

Очакваме ви!

Тел.: +359 887866908;

Whatsapp/Viber: +49 15209191449

www.mpts.foundation