ФТА „Магия“ ще представи красотата на българските народни танци в престижно международно културно изложение в далечен  Китай,в края на октомври тази есен.

Събитието ще се проведе в рамките на една седмица и „люляковите танцьори“ще бъдат единствените представители от България.

ФТА „Магия“е основан през октомври 2014 г. За кратката си творческа кариера ентусиазираните танцьори, с лични средства и помощта на дарители и приятели, успяват да се сдобият с няколко комплекта народни носии, необходимия реквизит за танците и авторски танцов репертоар.

Пътят е труден, но водени от любовта към танца и „омагьосани“от разнообразните ритми, танцьорите бързат към всяка следваща репетиция за да научат новите комбинации,да усъвършенстват старите и не на последно място,  да се видят с приятелите си.

Маргарита Атанасова-Гл.художествен ръководител и хореограф:

„ В началото,сценичната изява ни се струваше една далечна мечта.Началото беше трудно,а бъдещето-неясно.Последваха упорит труд и неспирни репетиции.

Дали е лесно…само който е „врял и кипял“в танцовата зала,може да каже.“

Следват покани за участие в концерти в града и страната.

През лятото на своя първи творчески сезон ФТА“Магия“участва в международен фестивал в съседна Гърция,а наградата за втория сезон е –фолклорен фестивал в Република Черна Гора.

Вторият рожден ден на ансамбъла е отбелязан с представянето на самостоятелен концерт-спектакъл „Люлякова приказка“.

М.Атанасова:

„ -Моят подарък за третия рожден ден на ФТА“Магия“е третото ни международно участие,което ще бъде в далечен Китай.

Според мен няма труд и усилие,които да не бъдат възнаградени.

Какво като живеем в малък град и младите хора ежедневно се отправят към големите градове с повече перспектива.Това означава ли,че ние „останалите“не можем да мечтаем!?Означава ли,че погълнати от скучното еднообразие  не трябва да се стремим да правим по-смели крачки?!Нали ние сме тези,които трябва да мотивираме и да дадем надежда на децата си за по-добро бъдеще.Нека докажем,че когато сме последователни и упорити,когато обичаме това което правим и следваме „ритъма на сърцата“ си,можем да полетим към мечтите си,дори да живеем в малко градче.

Прекланям се пред всички танцьори и колеги в „люляковия град“,които ден след ден неуморно работят за опазването на нашето най-голямо богатство-Фолклора!

Надявам се,че един ден ще можем да кажем:

“Е,струваше си!И ние сме направили нещичко,за да съхраним нашето „съкровище“.

И помнете: Никога не спирайте да мечтаете!

Не мога да опиша чувството,когато представяме танците и песните ни на чуждестранните сцени…..Публиката в един миг сякаш затаява дъх….в следващия се взривява и съпреживява тази „магия“…. и мигновено,аплодисментите заличават спомена за всички трудности,травми,студ и жега,независимо от които отново и отново сме репетирали.Остава удоволствието от труда и гордостта,че сме се родили точно тук-в България.

Ето това е,което ни води напред,дава ни сили да се изправяме пред трудностите и да предаваме това „съкровище“на бъдещото поколение и с гордост да го представяме навсякъде по света!“

ФТА“Магия“ започва своя творчески сезон на 05.09.2017г.

Предстои много работа и трескава подготовка на програмата,която „магьосниците“ще представят в Китай.На 18.10.2017г.ансамбъла отпътува за Шанхай.

 

 

За да осъществят своята мечта и да стъпят на Китайска земя,ловешките танцьори трябва да се погрижат за своите пътни разходи.

Всяка допълнителна помощ от страна на дарители и приятели,ще бъде приета с признание и  благодарност.

При желание от страна на доброжелатели,може да се свържете с ръководителя на ФТА“Магия“-Маргарита Атанасова,тел.0888 75 75 57

Не на последно място,ФТА“Магия“ благодари на хората с големи сърца,които подкрепяха ансамбъла през изминалите две години и половина:

Фирма „Бонмикс“ в лицето на Г-н Любомир Драганов,Кооперация „Съгласие“ с.Слатина в лицето на Г-н. Тошо Цвятков,сем.Ваня и Стоян Стоянови,сем.Галина и Цанко Цанкови,Общински съветници на ПП „Герб“и нашите танцьори:Николай Николов,Ралица Тодорова и Янита Янкова.

М.Атанасова:

„-Нека доброто, което правите да се върне обратно при вас и вашите семейства! Благодарим Ви, че ни помагате да следваме мечтите си! Бъдете здрави!“