lovechobshtina103121Учреден е Консултативен съвет за икономическо развитие на община Ловеч, като за негов председател бе преизбран управителят на “Феникс Инверс” ООД Михаил Михайлов. В управлението като заместник- председател влизат още Павлина Симеонова -директор на Българска стопанска камара -Ловеч, за секретар е избрана  Стефка  Жечева от общинската администрация.

В консултативния съвет влизат представители на големите предприятия в общината, на Стопанската камара и Търговско-промишлената палата, на Строителната камара, Бюрото по труда, юристи, общински съветници и представители на община Ловеч.

Целите на консултативния съвет са да помага  на кмета на общината в привличането на чужди инвестиции, да подобрява контактите и координацията между местната власт и бизнеса, да запазва, подпомага и разширява бизнеса. Той действа в рамките на мандата на кмета Корнелия Маринова, която откри срещата и взе участие в разговора.

Две комисии провеждат процедура за приемане на предложения за инвеститор и бизнесмен на годината и за излъчване на победители. Бяха изпратени писма до всички предприятия в общината. Според решение на новия Консултативен съвет, срокът за предложенията е до 5 май т. г.