pojarnaturnir1310132На 28.04.2015 година в 13.00 часа ще бъде даден старта на областния етап  на ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации” – Ловеч 2015, организирано от регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” – Ловеч в партньорство с РИО-Ловеч, Община Ловеч и ОС на БЧК – Ловеч.
Целта е да се провери нивото на знания, умения и навици на децата за действия при бедствия и пожари, придобити през основния курс на обучение, както и да мотивира участниците и присъстващите към по-нататъшна подготовка за действия при бедствени ситуации и популяризира действия за защита при бедствия и пожари.
Състезанието включва теоретическа и практическа част. Теоретическата част е проверка на знанията на състезателите чрез индивидуален тест, а практическата показва бързината и съобразителността на участниците за действия при бедствия и пожари чрез състезателни игри.
Мероприятието е включено в националния календарен план за извънучилищни дейности на Министерството на образованието и науката за учебната 2014/2015 година.
Ще участват ученици от 6-ти и 7-ми класове на училищата: СОУ “Св. Св. Кирил и Методий” гр. Угърчин, СОУ “Бачо Киро” гр. Летница, ОУ „Васил Левски” гр. Ловеч, ОУ “Христо Никифоров” гр. Ловеч, ОУ “Иван Хаджийски” гр. Троян и ОУ “Св. Паисий Хилендарски” с. Лесидрен.
Състезанието ще се проведе на полигона на РДПБЗН-Ловеч, а при лоши метеорологични условия – в салона на Професионалната гимназия по икономика, търговия и услуги.