ezikova1605144Гимназията за чужди езици в Ловеч за поредна година отбеляза на 9 май Деня на ученическото самоуправление. 17 ученици замениха административния и помощния персонал на училището. Мария Бешева от 11 „ж“ стана директор на мястото на Радослав Хитов, нейн помощник бе Преслав Въчев от Х „е“.

Първата ми задача сутринта беше да посрещнем холандската група, която гостува за една седмица в училището. Трябваше да ги разведем и да им покажем всичко в училище, разказа Мария Бешева. Трябваше да направим анкета с учениците от всички класове, освен това ще участваме на Педагогическия съвет. Целият ден е изпълнен с различни инициативи, много е динамично, каза още единадесетокласничката. Преслав Въчев пък призна, че работата на заместник-директор не е малка, помагал е в организирането на анкетата, имал доста задачи и в кабинета си. Уважавам труда на хората, които постоянно се занимават с тази административна работа, каза Преслав. Той призна обаче, че има други цели и не би искал да бъде един ден заместник-директор в училище.

Деветокласничката София Цветанова бе педагогически съветник, а секретарка – Мартина Цонева от Х „а“, Росица Самоковлиева от Х „в“ стана домакин за един ден и подсигуряваше материално различни дейности в Деня на ученическото самоуправление. Четирима възпитатели помагаха на педагозите в двата пансиона към училището. Те следяха за реда и дисциплината, а освен това Катрин Богданова от Х „г“ влезе следобед в час по английски на 8 клас, за да им разкаже за успеха си в конкурса по Програмата за обучение на ученици YES. Тя спечели едногодишна стипендия за обучение в Америка , след като се представи отлично в трите кръга на конкурса.

С дневници в час влязоха и още младежи, които трябваше да се поставят на мястото на учителите. Седем ученици пък бяха в ролята на майстори и хигиенисти. Те се погрижиха за парка на Езиковата.

През целия ден бе организирана и благотворителна инициатива за набиране на средства за Мариян, който е от Ловеч и през ден се налага да ходи на хемодиализа. Историята на момчето бе показана в предаването „Предай нататък“ и е трогнала момичетата и момчетата от Езиковата. Те решили да помогнат с каквото могат. Мариян се нуждае от 30 000 евро за трансплантация в Турция и до момента е събрал около 20 000 евро.

През деня бяха организирани много спортни игри и състезания. Вечерта Зала „Америка за България“ бе препълнена с желаещи да видят големия концерт, който имаше за цел да осигури още щастливи и забавни мигове на учениците от Езиковата.

Инициативата се организира от Ученическия съвет на училището.

Снимките и текста подготвиха Моника Мончева от 10 „в“ и Катрин Богданова от 10 „г“

3 коментара

  1. “Ако държавното училище е ресторант, а учителите са готвачи – това е ресторант без кухня, в който готвачите работят като сервитьори, от които се очаква с творческия ентусиазъм на Джейми Оливър да мотивират клиентите си, докарани насила, да изядат претопления буламач, сготвен в една централна кухня.”
    Източник: Паяжината

  2. Полезна традиция! Ако човек е с гъвкаво мислене, не е закостенял и е способен да смени переспективата и гледната си точка. А това е само малка част от напредничавото мислене на нашия директор.

Comments are closed.