В тазгодишното издание участваха над 42 800 произведения от цял ​​свят, от които международното детско участие е с над 6 550 рисунки. Наред с традиционните участници в конкурса като Китай, Малайзия, Индия и Япония все повече са участниците от Европа, Канада и Америка. Конкурсът се провежда за дванадесети път. Той е от най-значимите  младежки културни събития в Китай.

Тази година за председател на международното жури бе поканен известният карикатурист Хуан Юлан. Съдиите, известни карикатуристи и експерти от страната и чужбина, присъдиха: 10 най-големи награди, 460 златни и 730 сребърни и над 1200 бронзови  и много специални, както и награди за училища и преподаватели.

За поредна година учениците от СУ „Бачо Киро“ са  сред победителите – Барбара Иванова, Ивелина Станимирова и Виктория Андреева са носители на златни награди; Симеон Ивалинов – сребро; бронз – Ванеса Мирчева, Дешка Пенева, Мария Радева. Със специални награди бяха отличени Мирослав Петров, Райна Тодорова, Николас Недялков и Юлчин Шерифова.