koleduvane2012137Осем момчета и осем момичета, ученици от СОУ „Панайот Пипков“ в Ловеч, посетиха днес общинската администрация, където направиха възстановка на българския народен обичай Коледуване. Те наричаха, пяха и сурвакаха за здраве и берекет кмета и заместниците му.

Децата са участници в съвместния със сдружение „Знание“ проект „Занимателно училище“, направление „Традиции и фолклор“, реализиран с финансовата подкрепа на оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.

Те бяха поздравени от кмета Минчо Казанджиев, който им гарантира, че щом отправените от тях пожелания се чуват на големия празник Игнажден, те ще се случат. Кметът поздрави и служителите на общинската администрация с настъпващите Коледно-Новогодишни празници и им пожела здраве, късмет, амбиции в личен и професионален план и много щастие. Годината, която наближава, ще бъде трудна, но аз съм сигурен, че когато дадем максималното от себе си и всички работим заедно ръка за ръка, резултатите ще бъдат налице, каза кметът.

След тържеството той покани в кабинета си своите гости. Най-смел се оказа осмокласникът Асетин, който седна в стола на кмета и веднага издаде първата си завод: „Да няма училище!“. Веднага обаче беше опроверган от своите съученици, която заявиха, че ако нямат знания, няма да имат и шанса за хубава работа.

Тържеството завърши с подаръци за всички деца и обща снимка за спомен с кмета.