PGITULovech1002151От 03 до 07 февруари 2015 г. ученици от Професионална гимназия по икономика, търговия и услуги – Ловеч, изучаващи професията „Ресторантьор“ взеха участие в Младежки европейски форум по професии в гр. Нант, Франция, съобщават от ловешкото училище. Организатор на събитието е “Дом на Европа” гр. Нант и се осъществи по покана на Патрик Мусе, президент на Асоциация “Доверие – България”. В него участваха младежи от 17 европейски страни.

Тази визита е поредно доказателство за популяризиране на младежката мобилност и запознаване на участниците с целите на Европейската система за трансфер на кредити в професионалното образование и обучение. Акцентът беше поставен върху повишаване пригодността за заетост на завършилите професионално образование и обучение и увереността на работодателите, че всяка квалификация в рамките на професионалното образование и обучение изисква специфични умения и знания.

Това е първата стъпка в едно по-нататъшно сътрудничество, която дава възможност на завършилите гимназията да участват във форми на Европейската програма „Учене през целия живот“.

 

 

1 коментар

  1. Достойни професионалисти!

Comments are closed.