decaletnica2004131Светлана Стоянова

Десислава Димитрова – 11год. от АРТ школа „ГЕЯ” при ОДК гр. Ловеч, Памела Газдова – 14 год. и Радостин Виденов -11 год. от СОУ „Бачо Киро”, гр. Летница са единствените представители от България до сега участвали в конкурса. Техните творби са избрани с още шест рисунки да представят Европа в Глобалния международен конкурс за детска рисунка на заводите „Тойота” в Япония – „Тойота –моята кола мечта”.

        Конкурсът се провежда за седма поредна година като целта на организаторите е децата да представят своето виждане за кола на бъдещето. Всеки континент представя по 9 рисунки в трите възрастови групи заели съответно от първо до трето място в регионалния конкурс. /Като всяка държава обявява свой национален конкурс и излъчва победителите в отделните възрастови групи/.

        Българските участници се съревновават индивидуално като частни и единствени представители на България.

       В периода от юли до август ще се определи от специално  жули в Токио победителите, които ще получат златни, сребърни и бронзови медали и ВИП наградата – 5 дневно пребиваване с един родител за сметка на организаторите в заводите на „Тойота” в Япония.

5 коментара

Comments are closed.