francelaval410163Група от 21 ученици и три учители, всички от Лавал, Франция,  бяха днес гости на Община Ловеч. Те бяха приети от кмета Корнелия Маринова в заседателната зала на Общинския съвет, където беседваха близо час.

След като ги поздрави и презентира общината и града на родния им език, Корнелия Маринова отговори на многобройни въпроси. Всички получиха като по един екземпляр от новата рекламна двуезична рекламна брошура, издание на Община Ловеч.

Децата се интересуваха от историята на града, питаха за Васил Левски и Покрития мост, освен това искаха информация за видовете предприятия в града, от работата на полицията и устройството на общинската администрация.

Корнелия Маринова им препоръча да посетят Етнографския музей и Зоопарка. На финала пожелаха да си направят обща снимка с кмета.

Групата е в Ловеч за една седмица по линията на международния обмен между Ловеч и Лавал. Учениците от ГЧЕ „Екзарх Йосиф Първи” ще бъдат във френския град през пролетта, стана ясно от срещата.

3 коментара

  1. ПиАрчетата,пак нещо не сте догледали!Вижте си го сами:
    “Всички получиха КАТО ПО ЕДИН екземпляр от новата РЕКЛАМНА двуезична РЕКЛАМНА брошура, издание на Община Ловеч.”Повторението може би е заради двуезичието.Но другата глупост”като по един” си е чиста глупост – от престараване,вероятно!
    Не казвате какво е отговорила Кметица Маринова на въпросите за “видовете предприятия в града”,щото от многото ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ в създаването на бизнесклимат и привличане на инвеститори през последните 10-ина месеца в града няма инвеститори, а затвориха 2 предприятия и едно успешно се движи в същата посока.Така че предприятията в Ловеч са основно два вида – “потъващи” и “затворени”

  2. Група от 21 ученици и три(ма) учители, всички от Лавал, Франция, бяха днес гости на ловешкия зоопарк, наричан от някои община, където им бе показана мечка-стръвница. Нито един ученик или учител не е пострадал.

Comments are closed.