ezikovablag1312141Десетокласници от Гимназията за чужди езици „Екзарх Йосиф I“ бяха гости на ученици от Помощното училище „Васил Левски“ в Ловеч. Учениците са от кръжок по креативен театър с ръководител Маргарита Добрева. По време на заниманията се родила идеята за благотворителни инициативи в навечерието на коледните и новогодишни празници. Включили са се близо 40 десетокласници, които са събрали играчки, закупили са плодове, приготвили са сладки, изработили са картички.

Представителна група от кръжока по креативен театър дари подаръците на децата от Помощното училище. Те пък в замяна подариха ръчно направена коледна украса – рисувани камъчета и клончета от елха.

Десетокласникът Цветослав Луканов разказа пред децата и педагозите за проекта „Дебати и креативен театър“, по който работи Езиковата гимназия и който се реализира по програма Еразъм + . В него ще участват училища и организации от Гърция, Турция, Румъния, Словакия , Италия и Испания.

ezikovablag1312142В Помощното училище се учат от първи до десети клас 44 ученици с умерена и тежка умствена изостаналост, с говорни и двигателни проблеми. В 9 и 10 клас учениците се занимават с изучаване на професията цветарство, разказа Ани Балевска, изпълняваща длъжността директор. Тя благодари от името на педагозите и децата за подаръците.

Още една благотворителна инициатива са подготвили десетокласниците от кръжока по креативен театър. Те ще организират дискотека за деца сираци. Подготвили са и подаръци – дрехи, плодове и сладки.