veterinaren1111133Професионална гимназия по ветеринарна медицина “Проф. д-р Д. Димов” се включи за втора година в проект „Ученически практики“ по ОП “Развитие на човешките ресурси”. През 2012г. участваха 12 ученици навършили 16г., а през настоящата 2013г. – 28 ученици.

Проектът има за цел подобряването качеството на професионалното обучение и образование и улесняване на достъпа до практическо обучение на системата на ПОО в национален мащаб чрез: Повече и по-добри възможности за практика в реална работна среда.

Активно в Ловеч ще се включат четирима работодатели с ветеринарно – медицински кабинети на територията на град Ловеч.

Поради големият интерес през настоящата учебна година ще се включат само ученици отговарящи на следните критерии много добър успех и без неизвинени отсъствия.

За първа година ще се включат и ученици от специалността „Контрол на качеството и безопасност на храни и напитки”, които ще практикуват в заведения по обществено хранене на територията на града. В края на обучението си всички стажанти ще получат сертификат. Това ще им даде предимство при кандидатстване за работа на пазара на труда.