buditeliletnica3010151Учениците от СОУ „Бачо Киро” гр. Летница , обл. Ловеч са автори на изложба под наслов “Ние рисуваме България”, която ще бъде открита на 2 ноември във фоайето на общинско училище Парроко дон Викториано, Мадрид със съдействието на Българско Неделно Училище “Бачо Киро”, Алкоркон, Мадрид, Испания. Деца от различни възрасти се включиха със своите рисунки да поздравят връстниците си зад граница и да разкажат с помощта на четката и боите за далечна България.

През месец януари, рисунките ще вземат участие в друга съвместна изложба, заедно с тези на деца от други училища с името “Бачо Киро” в културен център “Маргарита Бурон”, Мадрид.

Съпътстващо събитие на тази светла за българите дата, осъществена от страна на българското неделно училище в Мадрид, е откриването на новата училищна библиотека към него.

По повод на това събитие   ученическият парламент на СОУ „Бачо Киро”, гр. Летница взе решение да се започне кампания за събиране на българска литература от любими български автори за допълване на фонда на библиотеката. Дарението ще бъде осъществено по време на коледните празници, като към него ще се включат, както членове на училищното настоятелство, така и представители от община Летница.