Ученикът Петър Пепов Иванов (17г.) получи от кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова грамота за доблестна постъпка. Връчи я лично кметът на 21.11.2017 г. , като заедно с младежа бяха заместник-кметът Венцислав Христов, Даниела Данова – секретар на Общинската комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни (ОКБППМН), и управителят на ЦНСТДМ – 3 Татяна Добрева.

Поводът е намерен от ученика от НПГВМ „Проф. Димитър Димов“ в Ловеч портфейл със солидна сума пари, лични документи и дебитни карти. Случката станала преди броени дни, след като младежът е бил на възпитателно дело. На тръгване той съзира на пейка пред стоматологичната поликлиника въпросното портмоне. Без да се колебае, той го предава на дежурните полицаи в районното управление. Много бързо е намерена и собственичката, която е безкрайно благодарна.

По предложение на ОКБППМН младежът е отличен с грамота и топло зимно яке. В грамотата се посочва, че „Достойните постъпки са пример за всички граждани на държавата,  а достойните граждани са най-голямото богатство на нашия град. Ние вярваме, че добротата е водеща сила и променя света!“

На срещата с кмета Корнелия Маринова  Петър разказа, че е от Троян, че обича животните и мечтае да стане ветеринарен лекар. Днес получаваш „шестица“ за тази постъпка, защото добрите дела винаги се награждават рано или късно, каза кметът Маринова.

1 коментар

Comments are closed.