napuchilishta1205141Данъчните от Ловеч отново влизат в училищата, за да разяснят данъците и осигуровките

Радосвета Коева НАП

Таблет получи първият късметлия в играта на НАП „Парола: Касова бележка“. Името му е Тихомир Игнатов от град Свищов. Късметлията бе изтеглен от актьора Димитър Рачков сред 900 участници. Целта на играта, която е част от кампанията на НАП „Влез в час с данъците 2“, е да даде основна информация за данъците и смисъла от плащането им, както и практически съвети за предстоящия досег на младите с финансовата система.

В Ловеч кампанията стартира през февруари, когато данъчни служители ще посетят четири училища – ПГИТУ и ГЧЕ „Екзарх Йосиф I“ в гр. Ловеч, ПГМЕТ и СОУ “В.Левски“ в гр.Троян.

Част от образователната кампания на НАП е играта „Парола: Касова бележка“. Според регламента на играта всеки ученик в България може да регистрира неограничен брой касови бележки чрез специално разработен софтуер. Приложението е достъпно на фенстраницата на кампанията във Facebook, както и безплатно за телефони с операционни системи Android и IOS.

Учениците могат да регистрират касови бележки от 1 януари до 31 май 2015 г. Колкото повече фискални бонове се регистрират от един участник, толкова по-голям е шансът той да спечели някоя от наградите. Стойността на покупката не е от значение. Важно условие е учениците да съхраняват касовите бележки, които регистрират.

Наградите в играта са 2 таблета, 2 фотоапарата и игрална конзола, а печелившите се определят на лотариен принцип.

До момента има близо 900 участници, които са регистрирали над 40 хил. касови бележки и над 10 хил. фенове, които следят публикациите на фенстраницата на кампанията във Facebook.