obucheniedecasop405152Моника Дончева, Ресурсен център Ловеч

По покана на Учебен център „Петър Спасов” – Ловеч за учениците със специални образователни потребности от ОУ „Св.св.Кирил и Методий”, ОУ”В.Левски”, СОУ ”Климент Охридски” и СОУ ”Тодор Кирков” към Ресурсен център – Ловеч, се организира обучение на тема „Правила за движение по улиците”. Децата разшириха знанията си за елементите на пътната среда. Понятия като „път, тротоар, кръстовище” се оказаха познати, но за поведението на пътя е необходимо ежедневно напомняне.

Малките участници в пътната обстановка с интерес наблюдаваха различните пътни знаци и тяхното значение. Някои от тях като активни велосипедисти се чувстваха горди, че вече познават указателните и забранителните знаци.

За цветовете на светофара и пешеходната пътека всички показаха своите знания и доказаха, че са съобразителни пешеходци. В края на забавното обучение за добрата подготовка децата получиха удостоверения и подарък – лакомства. Ресурсен център – Ловеч изразява своята благодарност към екипа на Учебен център „Петър Спасов” за инициативата при осъществяването на целите от предметната област „Безопасност на движението в училище”.

Инициативата е по повод Третата глобална седмица на тема: „Децата и безопасността на движението по пътищата” с лого: „Спаси живота на децата”.

Интерактивни обучения, под различна форма се проведоха и в СОУ „Васил Левски”, Троян, СОУ „Алеко Константинов”, Луковит и ОУ „Христо Ботев”, с. Румянцево.