ktblovech2007141Павлин Иванов

Утре в в 10.00 пред КТБ в Ловеч ще се проведе протест под мотото „Искаме истината и виновниците за фалита на КТБ“. Това съобщава организатора за Ловеч Пламен Якимов.

На национално ниво протеста се организира от ПП “Другата България”. Протести по последна информация ще има пред централните клонове на КТБ във Варна,Стара Загора,Габрово, Ловеч и Бургас.

Поводът за протестните действия е, че КТБ няма да бъде отворена утре, 21-ви юли, както беше обявено първоначално от БНБ. От националната банка със свое решение отложиха с още два месеца отварянето на банката, като това означава, че нито вложителите, нито частни лица, нито фирми и институции ще могат да ползват парите си в банката.

Основното искане на протестиращите, които ще се съберат пред офиса на банката в 10 часа, ще бъде да се направи всичко необходимо, за да може хората с гарантираните влогове до 100 000 евро да оперират с парите си.

 

13 коментара

  1. Тази банка разцъфтя по времето на три правителства поне и може би с помощта на тези правителства. Казвам може би. Защото влоговете на един голям брой държавни, публични институции бяха в тази банка. Тази банка има един мажоритарен акционер, който е Бромак, което всъщност е предприятие само на един човек – Цветан Василев. Този човек сигурно с неговите политически връзки е имал възможността тези държавни институции да вложат парите си в неговата банка /ДОРИ МЕСТНИТЕ БЮРА ПО ТРУДА – СА ЗАДЪЛЖАВАЛИ РЕГИСТРИРАНИТЕ БЕЗРАБОТНИ АКО НЯМАТ СМЕТКА В КТБ – ДА СИ ОТКРИВАТ , АКО ИСКАТ ДА СИ ПОЛУЧАВАТ ОБЕЗщЕТЕНИЯТА ЗА БЕЗРАБОТИЦА/ . Той е използвал тези пари като че ли е неговият личен портфейл – да направи собствените си инвестиции. – КАКЪВ МАщАБ И СТИЛ НА РАБОТА И ТО СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА ДЪРЖАВНИ ИНСТИТУЦИИ.Той е купил чрез тази банка големи предприятия или по-малки – Виваком Булгартабак и т.н. – или изцяло, или част от тези предприятия. Така че тази банка, , не е била нормална банка.

  2. Ако на този протест се съберат повече хора, отколкото на шествието за Васил Левски в петък, то тогава много лошо за Ловеч…

  3. Благодаря Павлине!

    Това че имам пари в КТБ и не само там, показва че се справяме някак си, въпреки “помощта” на държавата.
    Държавата, чрез БНБ обяви че банката ще отвори на 21.07 и парите ни са гарантирани по закон!
    По същия начин държавата гарантира, че ще си получим пенсииките, който сега ежемесечно внасяме – до 40% от изкараното отива за Държавата, дето ни гарантира влоговете и пенсиите!
    Тая държава миналия месец потвърди, че в КТБ има само 2% лоши кредити(при средно ниво 20% за БГ)
    Миналата година КТБ, бе банка на годината, под зоркото око на БНБ…
    Още една камара каши се забъркаха, а уж има Държава, БНБ, Прокуратура…
    След последните действия на държавата в лицето на БНБ и Прокуратурата по случая с КТБ, се видя, че на Държавата не може да се вярва!
    Майната им на депозитите ми, както съм успял да ги спестя, пак ще го направя… Е по ще е трудно, че годинките си казват думата, но ще се справя!

    Лошото е че както ни лъжат със сигурността на депозитите, така ни лъжат и за пенсиите, така лъжат и променят закони, както им е удобно, а така бизнес и инвеститори, няма да дойдат в БГ!

    Все ще сме на тоя хал до като дремем с тая пуста робска психика, че от нас нищо не зависи…
    Държавата се грижи за нас – тя ще ни оправи…

    Аз не съм съгласен с начина по който ни оправя!

    За това утре ще съм в 10.00 пред банката!

    1. Фактът, че банката дава лихва по депозит, която е по-висока от лихвите по кредитите на някои други банки, е трябвало да подскаже, че нещата не са съвсем в ред. През цялото време това бе ярката червена лампа за опасност. Сега държавата трябвало да плати.
      И други спестяваме, но внимаваме къде си даваме парите на съхранение.
      За пенсиите… Ех, ако бях полицайче, щях да ги мисля. Без да внасям, ще цоцам десетки години. Но засега не очаквам някога да се пенсионирам.

    2. Г-не, който вярва на нашата Прокуратура, да ме хване за …

    3. Дебелак хич и не бъди сигурен за пенсионирването. Някой страдащ и от комунистическо полудяване съвсем лесно може да те подсигури с психарско лечение и ето ти повод да се пенсионираш.

  4. В тоя смотан град кой ще излезе на протест? Тук комунистите си ни ебът вече 20 години , крадат ни и все по бедни ставаме. И кои сте вие че някой да ви дава отговори на вас ? Смешници. Налягайте си частите м/у краката и тихо. Банката да и еба майката . И другите да фалират дано .

    1. Прав си. Кой ще излезе на протест??? Ама няма да си кажат протестърите.

  5. Боли ме к.ра, аз пари в банка нямам, не ми стига заплатата па как може да заделям за в банка! И не само аз съм така, да му миси реституцията, само те ще са на протеста! да ва ева, ако може така лекичко протестиращите!

  6. И понеже когато са вземали тлъстите лихви на нас не са давали, ние сме против да плащаме за техните влогове. Така диктуват законите на справедливостта от време оно. Помните ли, какво казваше Хаджи Генчо, когато момиченцето на Стоимен Таралеша отиде да му поиска малко сушени кайсийки:

    – А защо ме не повикахте, когато заклахте жълтия мисир, когото бяхте отхранили с орехи? А? Вие го бяхте заклали в онова време, когато ви докараха червеното вино. Помня аз… Заборавихте да ме повикате… Я кажи ти дяду си хаджию: когато вие заколите сурата свиня, то щете ли да повикате и дяда си хаджия да я поопита, или не? А? Аз обичам свинския кебап…”

    – Добре, дядо хаджия, ние ще да те повикаме да поядеш кебапец…

    – Ха, ха, ха, ще да те повикаме! Всичките хора така казват, когато им трябват кайсийки, а като ги вземат, то и заборавят дяда си хаджия…”

    http://reduta.bg/v2/article/%D0%B8%D0%B7-%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%BD-%D0%BB%D1%83%D0%B4-14-18-%D1%8E%D0%BB%D0%B8

    1. Ааа, Дебелака – Хаджи Генчо е велик.


      – Не съм ги откраднал, дядо хаджия, не съм ги откраднал!… Оле-ле-ле-ле, дядо хаджия! Аз не сам никога крал. Мама ми ги даде… Оле-ле-ле-ле, дядо хаджия! Боли, дядо хаджия! Оле-ле, ушенце, оле-ле! Дядо хаджия, боли ме!
      – А защо те аз бия, ако не за да те боли? Аз те бия да те боли, а не бия те да ти е сладко. Разбираш ли?

Comments are closed.