Утре – 28 февруари, председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски ще провери напредъка при изграждането на участъка между Ябланица и Боаза на АМ „Хемус“.

Строителството на близо 10-километровия участък започна в края на март м. г. Проектът се изпълнява изцяло със средства от републиканския бюджет. Инвестицията е за близо 55 млн. лв. Работата на обекта напредва и в момента се извършват земни и пътни работи, водостоци и др., каквито дейности са възможни при настоящите метеорологични условия.

Автомагистралният участък ще бъде с по две ленти за движение в посока по 4 м, две ленти за спиране по 3 м, средна разделителна ивица – 2 м, водещи ивици и банкети. Ще има 5 селскостопански подлеза и 2 селскостопански надлеза, както и подлез при общинския път Брестница – Съева дупка. Връзката с път I-4 Коритна – Белокопитово ще се осъществява чрез етапна връзка при 87-ти километър, която ще се изгради в близост до село Брестница.

Председателят на УС на АПИ Георги Терзийски ще провери и работата на пътноподдържащата фирма, която през миналата седмица започна разчистването на Троянския проход. През зимните месеци трафикът през най-високия старопланински проход бе ограничен, за да се гарантира безопасността на шофьорите, поради силния вятър, снеговалежите и натрупаните преспи на места до 3-4 метра. Разчистването на пътното платно от огромните снегонавявания се извършва от специализирани машини. Целта е поетапно възстановяване на движението по второкласния път II-35 Троян – Кърнаре във възможно най-кратък срок. С пускането на движението през Троянския проход ще се улесни пътуването на шофьорите от областите Ловеч и Пловдив, както и връзката между Северна и Южна България.

4 коментара

  1. Аз бях там и видях от такива разбирали ми писна

  2. Кой ти вдяна в ушите и беше ли там за да видиш до къде са стигнали отиди виж и тогава коментирай

Comments are closed.