handball403149Утре в Ловеч ще се проведе хандбален турнир в памет на Виктор Симеонов, основоположник на играта в града. В надпревата ще се включат три отбора – от Ловеч, Левски и Габрово, момчета 14-годишни, и един сборен отбор от настоящи и бивши хандбалисти.

Началото на турнира е в 10.30 ч. е в хандбалната зала. Официалното откриване ще се проведе след изиграването на първата среща, а награждаването ще бъде около 13 ч.

Виктор Йорданов Симеонов е дългогодишен спортен деятел, който като спортист, треньор и педагог неуморно работи за развитието и утвърждаването на спорта. Известно време играе в „Локомотив”, където е капитан на отбора и става шампион на страната. Като играещ треньор на „Кърпачев” (сега „Осъм”) през 1972 г. извежда отбора до „А” Републиканска хандбална група. В треньорската си кариера има 15 титли при подрастващите, а мъжкият отбор под неговото ръководство три пъти печели Купата на България и се класира за европейските клубни турнири. Спортният си дух и любовта към хандбала предава и на двамата си синове – Юлиан и Валентин, които тръгват по неговите стъпки. Голямата гордост на спортното семейство е Виктор Симеонов – младши, който не само носи името на легендата на хандбала, а и голяма част от качествата му.

Виктор Симеонов е майстор на спорта и носител на много награди. По време на турнира посмъртно ще бъде награден от община Ловеч с грамота и знак на Ловеч.

Състезанието е включено в Спортния календар на общината за 2014 г. Догодина, ако Симеонов бе жив, щеше да навърши през август 80 години. В тази връзка се подготвя второто издание на турнира в негова памет.