mvrsastezanie1805132Утре от 13 ч. на полигона на областното управление „Пожарна безопасност и защита на населението” в Ловеч ще се проведе ученическото състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации”. Целта му е да се провери нивото на придобитите през основния курс на обучение знания, умния и навици за действия при бедствия, пожари и извънредни ситуации. В него ще вземат участие отбори от ОУ „Васил Левски” и ОУ „Христо Никифоров” в Ловеч, ОУ „Иван Хаджийски” – Троян, ОУ „Паисий Хилендарски”- с. Лесидрен, СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – Угърчин, и СОУ „Бачо Киро” – Летница.

Състезанието ще премине в два етапа. По време на първия участниците решават индивидуален тест, чрез който се цели проверка на знанията на учениците по изучаваните теми от учебната програма. Вторият съдържа състезателни игри, разпределени в четири учебни центъра: „Защита при бедствия”, „Защита при промишлени аварии”, „ Пожарна безопасност” и „Първа помощ”.

Работата на участниците ще се оцени от експерти от областното управление на Пожарната и БЧК. Наградите за отборите се подсигуряват с финансовата подкрепа на Община Ловеч. При лоши метеорологични условия състезанието ще се проведе в салона на професионалната гимназия по икономика, търговия и услуги.

Организатори на състезанието са областното управление „Пожарна безопасност и защита на населението”, община Ловеч, БЧК и РИО.