mladost1804121Утре в 17.30 ч. в салона на Природоматематическата гимназия ще се проведе предварителното публично обсъждане с живеещите в ж. к. „Младост“ на проекта за наименуване на улици в комплекса. Публичното обсъждане с гражданите на Ловеч е на 24 януари от 17 ч. в заседателната зала на община Ловеч.

Скица на ж. к. „Младост“ показва, че на територията на комплекса съществуват седем улици по смисъла на Закона за устройство на територията. Община Ловеч предлага шест от тях да получат име. Те са обходният път на комплекса – от Териториалното статистическо бюро до бл. 322, от бл. 311 до бл. 304, от междублоковото пространство на бл. 305/314 покрай бл. 306 до ОУ „Проф. Д. Димов“ и бл. 308 и 310, от бл. 314 по край бл. 307 до бл. 318, от междублоковото пространство на бл. 315/316 покрай бл. 309, 321, 317, 320 до ул. „Стара планина“ и от междублоковото пространство на бл. 322/324 покрай бл. 323 и стоковата борса до ул. „Стара планина“. Улиците ще носят имената на градовете, побратими на Ловеч, в повечето от които има значими обекти – улици и площади, носещи името на нашия град. Връщайки жеста, ние ще демонстрираме нашето отношение към партньорските градове, с които поддържаме традиционно добро сътрудничество, коментира кметът Минчо Казанджиев.

Именуването на улиците няма да доведе до промяна в адресите и подмяна на личните карти на живеещите там. То става факт с решение на общинския съвет.

7 коментара

  1. 😀 Намерили в кой квартал да кръщават улици на побратимите… Хората площади и важни улици кръстили (ако е вярно от статията), а ние ще им лепнем имената в жк. Бабаковец 😀 “Супер” идея и доста дипломатичен ход! 😀

  2. Има ли нужда улиците да имат имена? И без това никой няма да ги знае! Те хората и досега не знаят кой блок къде се намира!

  3. Vmesto da mislqt imena , da harchat ludi pari i da zamazvat ochite na horata che izvarshvat nqkakva deisnost , da vzemat da gi preasvaltirat , a ne da gi karpqt vsqka esen i na prolet qmite da stavat po – golemi !!!

  4. То въобще има ли улици,или лунни пейзажи

  5. Това сигурно е проект на общината за милиони левове!

Comments are closed.