На 13-14 октомври 2018 се проведе последното състезание от календара на “Моделклуб-Ловеч”. Традиционно сезона завърши с националното първенство по авиомоделизъм за деца, организирано от “Българска федерация по авиомоделизъм” и “Моделклуб-Ловеч”. В събота на полигона край с. Вълчитрън област Плевен се проведоха стартовете на свободнолетящите авиомодели. На следващият ден надпреварата при кордовите модели се осъществи на асфалтовата площадка до спорната зала в гр. Ловеч. Малките ловешки моделисти показаха класа и се представиха отлично, завоювайки за шеста поредна година шампионската титла в комплексното класиране. В оспорвана надпревара те спечелиха общо 7 медала.

Виктория Пейкова в категория P30 спечели златен медал. В клас планери F1H сребърен медал.

Мартин Малкодански – първо място при радиоуправляемите акробатични модели и трето място при радиоуправляемите планери.

Божидар Дочев при скоростните кордови модели постигна 155км/ч и се класира на второ място. При кордовите акробатични модели взе също сребърен медал.

Стелиян Басарски спечели първия си медал, макар и бронзов, при кордовите акробатични модели.

За успеха в комплексното класиране допринесоха и Константин Драгошинов и Георги Георгиев участвали в клас HLG, където надпреварата беше най оспорвана.

В началото на месеца на ловешка територия пристигнаха 10 купи от състоялите се гр.Прилеп, Македония две световни купи – “Прилеп” и “Македония”. Благодарение на добрата подготовка купите бяха спечелени от Виктория Пейкова, Ванеса Вескова и Венцислав Минев.

През изминалият сезон ловешките авиомоделисти участваха в 22 състезания от които 11 международни, включително световно и европейско първенства.  Шест национални шампионски титли, седем първи места от световни купи, трима участници в националния отбор на България, двама състезатели в десетката на крайното класиране за световната купа и двама в европейската класация F1H Euro challenge. Това е само малка част от завоюваните общо 21 купи и 60 медала от които 21 златни, 19 сребърни и 20 бронзови.

С резултатите от изминалия сезон ловешките моделисти за пореден път доказват с подготовката, старанието и усилията си традициите на авиацията и космонавтиката в гр. Ловеч.

——————-

Желаещи деца и юноши да участват в занятията на “Моделклуб-Ловеч” могат да се свържат с нас на modelklub.lovech@gmail.com.