tzarosvob1503141Ул. „Цар Освободител” в Ловеч в участъка от кръстовището с ул. „Стефан Караджа” до кръстовището с ул. „Акад. Ан. Иширков” да стане еднопосочна по посока кръстовището с ул. „Акад. Ан. Иширков”. Това иска в предложение за промяна на решението на общинския съвет от юли м. г. за приемане на „План-схема на комуникационно-транспортната мрежа, придружена от генерален план за организацията на движението на гр. Ловеч” като неразделна част от подробния устройствен план на града кметът Минчо Казанджиев.

Причината – стеснен габарит на улицата от излязла над нея тераса на прилежаща жилищна кооперация. Промяната в план-схемата ще допринесе за подобряване на безопасността на движение в града.

Предложението ще бъде гледано на заседанията идната седмица на постоянните комисии по устройство на територията, комунални дейности и околна среда и по правно-нормативни въпроси.

16 коментара

  1. Доротея да прати баща си да пази терасата на другаря,нали той отговаря за безопасността на движението в общината

  2. А светофарите на Лидл?
    Ебаси кефа, като мина от там си мисля, че живея в милионен град – по 10-15 коли опашка на всички светлини червено!
    На зелената няма никой, но на кой му пука…

    1. Така си мислиш защото си в колата а не на пешеходната пътека .

  3. Това првдложение не е толкова глупаво, колкото го изкарвате. Някой от плювалниците пробвал ли е да се размине там с бус или камионче, да разбере в какъв филм се вкарва и какви маневри трябва да прави при положение че от едната страна винаги има спрели коли.

    1. Ами да забранят паркирането на коли по улицата.

    2. Защо да го забранят паркирането? Утре ще направят синята зона и ще жънат здраво от шофьорите. Та нали се сетиха точно сега да правят еднопосочни улиците по центъра с цел да има повече сини паркоместа.

  4. Доротея за това иска гражданите да не могат да участват на заседанията на съвета.Някой нормален ще вземе да предложи нещо и ще им обърка сметките. Правят си каквото си искат дамите и господа съветници и все за наша сметка.Да не съм разрешила аз тази тереса. Да си ходят всички

  5. Ооооооф… Абе Господа Общински Съветници, бе вземете и се опомнете, моля ви се!!!
    Че вие обърнахте заседанията на ОС на махленска сбирка…На еди му пречи терасата на някого си – давай! ще променяме движението!!!
    На друг му му се явило на сън, че на еди коя си улица вече не може да се паркира – и хоп! два месеца полицията е на крак и пише актове и глоби…То това впрочем е една друга тема на едно друго безумие от неотдавна…
    А вземете да се заемете с нещо полезно дами и господа! Стига се правихте на вездесъщи и то все за наша сметка…

  6. Днеска се разходих по алеята с новия асвалт на Стратеш — АМА ТОВА НАИСТИНА ЛИ СТРУВА 4,5 милиона????????? —- ФАКТ: 4 милиона е цената на автомагистрала на километър – с 4 платна + 2 аварийни и мостове и естакади, няма как тази алейка(около 2 метра широка) под 1 км да е 4,5 милиона лева!!!!!!!!!!!!!!

    1. Boko, не слушай глупостите, които говори Данчо, алеята не струва 4,5 милиона.

  7. Аз предлагам да се сменят посоките на улиците поне 2 пъти седмично и да се сложат ченгета по храстите, за да може да събират солидни суми от глоби 🙂

  8. И всичко това за една незаконна тераса 🙂

  9. Предлаганото изменение не е в следствие промяна в Закона за движение по пътищата, а поради: „Причината – стеснен габарит на улицата от излязла над нея тераса на прилежаща жилищна кооперация.”. Това е меко казано несериозно, тъй като този „стеснен габарит на улицата” е факт от преди повече от 20 години, а само преди 7 месеца ОбС прие със свое решение „План-схема на комуникационно-транспортната мрежа, придружена от генерален план за организацията на движението на гр. Ловеч”. Въпросната план-схема е изработена от експерти, които са получили хиляди левове общинска пара и тя също така бе съгласувана с органите на МВР. Всичко това предполага сериозна експертиза на план-схемата, а това ново предложение за промяната й води до сериозни съмнения за експертността на цялата план-схема.
    От друга страна това предложение е още едно доказателство за качеството на работа на съветниците, които приемат „правилни” решения, а след това много скоро ги променят, като „не правилни”.

    1. Не съм съгласен, че експертите са получили като бонус за промяната пари. Навалицата гледа да си запази службата. Дори и някой да има квалификацията да разбере, че прави елементарни простотии пак няма да се обади.

  10. Движението е объркано тотално, но и продължава да става по зле

  11. ПОРЕДНАТА ПРОСТОТИЯ

Comments are closed.