protest170613GПавлин Иванов

Уважаеми учители, лекари, хора на културата и изкуството, носители на мечове и отличия, журналисти, инженери, членове на профсъюзи, членове на партии, граждани, вероятно не сте разбрали, но в България от седмица има протести и седенки срещу едно безумно управление.Сигурно не гледате нито телевизия, нито четете вестници, нито ползвате интернет. Всеки си има работа и това е уважително.

В Ловеч, също от петък, всеки ден някакви хора се събираме, обединени от непримиримостта си от случващото се и във вашата държава.

Преди години уважаемите учители, чрез вашите синдикати, проведохте най-продължителният протест срещу днешният премиер Орешарски. Искахте обществена подкрепа. Получихте пари. И всичко свърши. Забравихте „седенките“? На какво учите децата ни от тогава до сега?

Не ме разбирайте погрешно. Не ви упреквам и не ви съдя.

Къде са лекарите, символ на интелигенцията? Знам, че някои от тях ежедневно спасяват животи и естеството на работа им не позволява да пилеят малкото си свободно време в протести. Но животът не е само бизнес и работа. При учредяването на всяка една нова партия вие сте в първите редици, защо не чувствате нищо днес в душите си?

 Къде са хората на изкуството и културата, журналистите, поетите, писателите, носителите на мечове и грамоти,хората от културните институции в града, най-будната част на обществото? Къде сте, когато най-некултурният и неетичен човек в страната е шеф на едноименната комисия във вашето Народно събрание.  Не ви ли пречи поне мъничко, нещо не ви ли човърка от вътре?

Къде са представителите на неправителственият сектор? Вярно е, че на протеста не става въпрос за проекти и финансирани. Там става дума за друг проект – този на България, на децата ни и на нас самите.

Къде е цветът на града – служителите в безбройните администрации? Умни, интелигентни, образовани хора. Не чувстват ли нищо по дяволите?

Къде са профсъюзите? Те поне би трябвало да знаят какво е солидарност. Как ще искат да бъдат подкрепени след време, когато те сега не подкрепят протестите срещу най-наглото правителство в историята на България и как ще поискат да им влезем в положението?

Къде са партиите и техните членове, с техните структури? Поне една пиклива декларациика да бяха пуснали, ей така, от хорски срам! Виждам, че лайкват във фейсбук. Браво!

Не питам къде са младите хора в Ловеч, защото няма смисъл. Една част сме възпитали да избягат по най-бързият начин в нормалните страни, другата сме възпитали да не се интересува от нищо. Няма ги младите, защото ние, техните родители сме ги направили такива. А те са такива, каквито сме ние.  

Не ме разбирайте погрешно. Не ви упреквам и не ви съдя. Аз също имам деца, имам страхове, правя грешки, неведнъж подценявам случващото се край мен и по-лошото, не винаги се чувствам виновен. Така ми е по-лесно.

Често се оплакваме, че градът е западнал, децата ни бягат навън и винаги намираме виновен – управници, политици, държава. Не се ли замисляте понякога, че те бягат и от нас, техните родители?

 

Специално към интелигентните, мислещи и честни хора в БСП – не викаме срещу вас. Вие не сте Станишев, Гоце, Р. Овч.. Елате и вие, вашата партия ще спечели най-много от пречистването си, което вече започва.

 

Лично аз се чувствам адски разочаровам от моите съграждани, но не мога да им се сърдя. Те са такива, каквито сами са избрали да бъдат. Въпрос на разбиране. Може аз да мисля по сбъркан начин …

Затова, довечера в 18.30 часа навярно ще се видим с някой от вас. Моля, не идвайте много хора, местата са ограничени.

21 коментара

  1. “Teodor Georgiev казва:
    21.06.2013 в 11:13
    Спор няма, debelaka. Ама забрави да покажеш част от избирателите на предишните управляващи. Онези, които пишат “Ханко Брат”… Като напишеш половината истина, все едно въобще не си написал истината. Приеми този съвет като щедър подарък за рожденния ти ден (когато и да е).”
    Явно отскоро четеш сайта. За мен и ГЕРБ, и БСП са от един дол дренки, порочно заченати рожби на една майка-евтина проститутка.

Comments are closed.