otkradnaticvetia29041611Павлин Иванов

Уважаеми жители на град Ловеч, извинявайте! Аз и целият екип на „ЕКО“ се опитахме да направим нашият град различен, приветлив и цветен. За последните два месеца засадихме над 120 дръвчета, над 400 декоративни храста, които бяха подарени на градът ни от свестни хора.

За Цветница поставихме красиви цветя на Пешеходният мост, оформихме зелените площи на площад „Тодор Кирков“ и в централната градска част. Положихме усилия да ви зарадваме и да предразположим хилядите ни гости за празниците да се чувства уютно в Ловеч.

Най-вероятно всичко това не се харесва и не среща одобрение, защото посадените цветя се унищожават безогледно, дръвчетата се изкореняват демонстративно, а нашето желание да направим Ловеч интересен и приятен град се оказва грешка.

Моля, да ни извините.

Извинявам се на възрастните хора, които безобразно кършат „само по едно стръкче“, за причиненото неудобство да се навеждат над перилата на моста с риск да паднат в реката.

otkradnaticvetia29041613Извинявам се на жителите на Бабаковец, че засадихме множество дръвчета в квартала, вместо директно да им ги закараме до градинките в техните населени места и по този начин им причинихме неудобството да ходят нощем да разкопават за да си „наберат“ за в къщи растенията.

Извинявам се, че искаме да направим Ловеч по-красив и приветлив град!

 

 

61 коментара

  1. Интересно, 60 коментара, а само в 2 коментара тук хора обърнаха внимание, че КРАДЦИ са били РОМИ, за които има снимки и дори са информирали служители на общината?! Снимки на възрастни баби има ли? Няма. Но на роми има. Е… щом са роми няма ги закачаме! Че защо така? Нахвърлят се с хъс на общо основание на възрастните си български родители, хора, живеещи в Ловеч, страната и чужбина, които се изказаха негативно срещу тази част от населението на Ловеч, поставяйки ги под знаменателя крадци,жалки и безнадеждни селяндури и т.н! Не мисля, че възрастните хора на Ловеч заслужават това! А г-н Иванов, когато пишете статия като тази, не се ли замислихте, че преди да дойдете вие на власт в “ЕКО” години наред е имало кражби на засадени растителни видове, посадени от “ЕКО”, но.. не имало статии за това след празници из ловешки медии? Но да не забравяме, че бившето ръководство на “ЕКО” не е списвало тогава електронен вестник.. И да попитам Община Ловеч, къде са “Общинските Бюджетни Дейности”, които са отговорни за опазването на общинското имущество? В случаят на имущество на фирма със 100% общинско участие. В този случай, много добре знаейки, че може да се стигне до това, което се случи със саксийките, захванати елементарно със свински опашки, резултатността им се свежда до НУЛА. Тоест трябва да признае Общината, че така наречената “Общинска полиция” в Ловеч я няма никаква! Ако имаше такава… 60-те коментара срещу нашите родители щяха да се сведат до нула! Извинявайте..фейсбук защитници на сакъзчета..

  2. Народе !!! …………………… написал Левски в тевтерчето си …………. И не се извинява .
    Ние трябва да Ви се извиним господин Иванов и на всички Ваши работници .

  3. Също поткрепям статията и аплодисменти за направеното! Както и за почистването до затвора което никога не съм виждал в този вид. Красиво е и се радваме на положителните неща. За съжаление винаги ще има недоволни, плюещи граждани който им е приятно мизерията, да е изпочупено да е мръсно и да мрънкат! Браво за свършената работа и нека всеки който види такъв вандал дори и да е след 70 те учтиво да помоли да се пази красивото! Христос Воскресе! Бъдете доброжелателни и се обичайте!

  4. Има и глоби. Трябва също да се извините, че гюмовете не са достатъчно широки и “гражданите” трудно ги уцелват, та се налага да се радваме на камари гуми, строителни материали, боклуци от градините и други чудеса наоколо. Предлагам да идвате направо вкъщи да ни метете, ремонтирате и събирате непотребните вещи (макар че обикновено всичко може да потрябва и си го трупаме с години), та да сте сигурни, че ще бъдат изхвърлени където трябва.
    Но пък с нещо все пак сте се справили перфектно: некролозите вече не ни радват по всички дървета и стълбове и дърветета ще живеят без да бъдат прояждани от гнилостни процеси, страдайки, че някой наш роднина или комшия е умрял преди 25 години. Сериозно, благодаря Ви лично, господин Иванов!

  5. Добре, станалото – станало. Помрънкахме – повайкахме се. Освен да си извадим една поука и да пазим по-добре направеното, можем да възстановим вредите. Аз бих помогнал за закупуването и насаждането на дръвчета. Има много хубави пауловнии, които освен, че растат много бързо, цъфтят и в много хубав лилав цвят, който наподобява този на люляка и е в тон със символа на града. Ето: http://www.charentenaturelle.com/wp-content/uploads/2014/08/paulownia-fortunei-02.jpg

  6. Трябват солидни глоби, по друг начин не става! Ако мислите, че германците са си решили проблема с приказки и молитви, много се лъжете!

  7. Всички трябва да започнем промяна първо от себе си и от семейството си,аз съм правила забележки и на роднини за такива нередни неща,ако си казваме нещата помежду си,все ще има файда,но както каза един господин по-горе неможе да чакаме вътрешна промяна,манталитета е трайно нещо,трябват спешни мерки,камери и гражданите да сигнализират властитеПИСМЕННО.Това което е написано неизчезва,устния сигнал не води до вземане на мерки и наказание за вандалите…

  8. Миналата година с децата устроихме гонка на една такава възрастна благоразумна гражданка, която отмъкна пред очите ни цветята, оставени по случай 3-ти март на паметника “Тодор Кирков”. След като й взехме цветята, тя отвърна, че била загрижена да не увяхнат. Други такива съвестни баби продават откраднати от гробищния парк цветя. Да са живи и здрави! Пък дано някой наистина падне от моста, докато си покрадва!

  9. В случая не са били възрастни хора, а роми. И децата, които са видяли, снимали и сигнализирали за проблема, са се опитвали да привлекат вниманието и на случайни минувачи. Но последните са си продължавали по пътя.
    Истината е, че държавата е пълна с паразити. Този проблем при нас може да се реши само с контрол, тъй като няма време някой да чака хората да започнат да мислят европейски след 100 години, когато няма да има и България.
    Друга истина е, че по-голямата част от българите са смели само вкъщи или сред компания, но не и на пътя. И от страх не сигнализират за нередности.
    И последно – на институциите не им се работи, защото и да работят, и да не работят, и да реформират, и да не реформират, пак си получават заплатите. В тях работят същите българи, които мрънкат за бездействието на институциите. Общо взето трагикомична картинка на бездействащи мрънкачи.

    1. Повярвайте ми, не са били роми! Те се интересуват от други “по-прагматични” придобивки, цветята далеч не са им приоритет!

    2. Северина Лозанова, в случая са били роми – племенникът ми, заедно с други две деца, са направили снимка и са сигнализирали на служители в Общината.

  10. Павлине, моля те не се предавай, ти направи за този град толкова неща за кратко време, колкото през целия период на прехода никой не направи. Разбирам огорчението ти и аз също съм ядосана и огорчена, но живея с надеждата, че промяната която започна- ще направи нашия град отново жив и красив. А относно тези които безцеремонно унищожават това, за което не са вложили нито труд нито средства- нека помислят, че ограбват собствените си деца и внуци, като ги лишаван от исконното им право да живеят сред красота и удобства.

  11. И една седмица не можаха да отцелеяедна седмица не можаха да отцелеят, това сме ние мрънкаме за промяна а когато тя е налице я разсипваме

  12. Преди време един циганин ми каза думи, дето още ги помня: “Няма по-големи цигани от българите”… 🙁 Срамота…

  13. tova sme nie balgarite dai ni da ro6im i sasipvame kakvo im pre4at cvetqta

  14. Намеренията и направеното са много хубаво нещо, лошо е ,че манталитетът ни български се променя много бавно.Можем да хулим и вечно да изразяваме неодобрение, но нищо не правим сами, още по-малко по самоинициатива.Затова-глоби.Бръкни на българина в джоба ,както правят това западняците,и тогава нещата ще се променят.Защото когато са извън България всички могат да се съобразяват и спазват стриктно законите на страната , в която са , а тук не ги е грижа за нищо.Затова хвърлен фас-глоба,хвърлена хартийка -глоба,откъснато цвете -глоба и т.н.Въпреки това продължавайта да облагородявате , ще дойде момент, в който усилията ще бъдат възнаградени. Светли и сияйни Великденски празници.Нека бъдем по-добри, състрадателни и милостиви!

  15. Nie ne sme sviknali da nie krasivo a sme sviknali da kradem za tova sme na tova polojenie v love4

  16. От десетина години насам в държавата,а значи и в града,се внедрява у вандали и идиоти грандоманското чувство за безнаказаност.”Тези младежи да ги покрием, щото били от еди си кое училище,а то не търпяло “петна”!?Или пък били деца на “велики родители”?!
    “Тези престъпници”ще ги изтървем”от следствения арест или докато още ги съдят и им даваме възможност да изчезват зад граница.”
    Замислете се ЗАЩО?!
    В Германия имало ред.Ами има,щот там има Закон и принуда.И всеки си получава заслуженото.
    Но не търсете виновни само сред възрастните хорица.Верно,виждал съм възрастни женици да отскубват по някое цветенце.Но те едва ли имат силите да изкореняват храсти и дървета,да чупят детските площадки,да мачкат кошчетата за смет на”Баш бенара”. Възрастните ,верно,са определен политически електорат,но от това не следва,че са вандали или идиоти!

Comments are closed.